Placinta de Dovlecel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Dovlecel

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • un fir de praz
  • partea alba su
  • o ceapa mica
  • 100 gr branza pt tartine
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • 6 foi de placinta din comert
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Placinta asta am facut-o in vara si doar o poza la farfurie cu produsul final. Si e dedicatie speciala pt Claudia: wink: Cand am facut placinta aveam o pofta nebuna de placinta de praz cu branza, ce se mananca mult la noi in Dobrogea, fiind tipic macedoneasca. Si bineinteles ca merge cu braga: d

Cu gandul la acea placinta, am deschis frigiderul ca sa vad ce pot face bun. Si am gasit 2 dovlecei, o bucata de praz, partea alba, mai aveam si niste branza pentru intins pe paine si ceva ementalcu mozzarela gata ras. Si bineinteles niste foi de placinta ca ale noastre luate de la bulgari =))

Bun, zis si facut. Am taiat prazul fideluta si l-am sotat intr-o lingura de ulei la foc mic, ca sa se inmoaie un pic, caci la cuptor nu s-ar fi patruns. Dovleceii i-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare, lasandu-i dupa un pic la scurs.

Am amestecat intr-un castron o cutie de 100 de grame de branza pt uns, cascavalul ras - pastrand cam o mana mica - cam 100 de grame si doua oua batute spunma cu un praf de sare si piper. Peste am pus dovlecelul scurs si prazul deja racit ai am amestecat.

Am luat o tava de cozonac, am tapetat-o cu hartie de copt si uns-o cu grasime- unt, margarina, ulei. Am luat cam 3 foi de placinta sile-am pus in tava astfel incat o margine a tavii sa fie tapetata cu foaie pana sus iar cealalta margine sa atarne pe dinafara.

Am pus compozitie, cam un sfert, dupa care am pus restul de foi, mai aveam alte 3, in asa fel incat partea ce atarna mult din tava sa vina in sens invers. Am pus iar compozitie si am inceput sa fac ca o " impletitura" intre foi si compozitie, in asa fel incat umplutura sa nu atinga tava, ci foile.

Asta pana am terminat, a fost tava de cozonac cam 3 sferturi plina. Am uns cu putin ulei si am presarat cascavalul pastrat pe deasupra. Am dat la cuptor cam 20 de minute, doar cu focul de jos, la 200 grade. La gaz nu stiu, cred ca mijlociu spre mare.

Am lasat-o sa se racoreasca un pic acoperita, am scos si portionat. Se poate manca calda dar si rece este foarte buna.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici