Se framanta un aluat mai subtire, cu ulei in cca. 30 minute pana capata un aspect lucios ..... se lasa la crescut ... apoi se imparte in cca. 15 bile pe o planseta unsa cu ulei pe care se si lucreaza ..... se ia cate o bila de aluat si se intinde cu mana, rotund, inspre margini ca sa ramana mai gros mijlocul .... se pune compozitia, se aduna marginile ca o punguta, se strang si apoi se apasa si se intinde o foaie rotunda cat de subtire putem .... se prajeste in putin ulei pe o parte si pe alta.
cat sunt fierbinti se rade deasupra cascaval
umplutura
se toaca fin loboda, mararul si ceapa (sau se dau prin masina de tocat)... se pun intr-un vas, se presara sare putina (depinde cat de sarata e branza)... cand se inmoaie se stoarce si se arunca zeama ... se pune branza si se amesteca bine compozitia.
In momentul servirii se ung cu smantana sau iaurt gras ...
pofta mare!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii