Se framanta un aluat mai subtire, cu ulei in cca. 30 minute pana capata un aspect lucios ..... se lasa la crescut ... apoi se imparte in cca. 15 bile pe o planseta unsa cu ulei pe care se si lucreaza ..... se ia cate o bila de aluat si se intinde cu mana, rotund, inspre margini ca sa ramana mai gros mijlocul .... se pune compozitia, se aduna marginile ca o punguta, se strang si apoi se apasa si se intinde o foaie rotunda cat de subtire putem .... se prajeste in putin ulei pe o parte si pe alta.
cat sunt fierbinti se rade deasupra cascaval
umplutura
se toaca fin loboda, mararul si ceapa (sau se dau prin masina de tocat)... se pun intr-un vas, se presara sare putina (depinde cat de sarata e branza)... cand se inmoaie se stoarce si se arunca zeama ... se pune branza si se amesteca bine compozitia.
In momentul servirii se ung cu smantana sau iaurt gras ...
pofta mare!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii