Placinta cu Urda si Verdeata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Urda si Verdeata

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana de lapte cald (aprox 200ml)
  • 100ml ulei
  • 100ml suc sau pasta de rosii - optional
  • 500g faina
  • o jumatate de cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • o legatura marar
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolva drojdia in putin lapte, se adauga zaharul si sarea, restul de lapte si faina cat sa iasa ca o smantana groasa.

Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.

Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.

Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.

Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.

Se coace 30-40 min la 200 grade.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)