Aluat:
Se face un aluat din apa, sare si faina. Aluatul se framanta bine pana ce se formeaza o coca ca de paine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina!
Margarina se topeste si se adauga treptat peste aluatul format. Acesta se framanta pana ce se incorporeaza toata margarina. Aluatul format se lasa sa stea pana ce se face umplutura.
Umplutura:
Prazul se taie rondele si se pune la fiert in putina apa timp de 10 minute. Cand apa scade se adauga branza rasa. Se mai lasa 3 minute si se lasa sa se raceasca. Ouale se amesteca bine si se adauga peste compozitia de praz. Apoi se adauga laptele fierbinte.
Se sareaza dupa gust cu sare, urmand sa fie adaugata intre foi.
Aluatul se imparte in doua parti egale, dupa care se intinde pe rand cu sucitorul cate o foaie. Prima foaie se aseaza in tava unsa cu margarina, peste aceasta se pune compozitia de praz, iar deasupra cealalta foaie. Foaia ramasa deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc. Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa sa se faca incet la foc mic.
Cand este gata se serveste calda.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAu fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.
Bulion aromat cu ardeiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii