Aluat:
Se face un aluat din apa, sare si faina. Aluatul se framanta bine pana ce se formeaza o coca ca de paine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina!
Margarina se topeste si se adauga treptat peste aluatul format. Acesta se framanta pana ce se incorporeaza toata margarina. Aluatul format se lasa sa stea pana ce se face umplutura.
Umplutura:
Prazul se taie rondele si se pune la fiert in putina apa timp de 10 minute. Cand apa scade se adauga branza rasa. Se mai lasa 3 minute si se lasa sa se raceasca. Ouale se amesteca bine si se adauga peste compozitia de praz. Apoi se adauga laptele fierbinte.
Se sareaza dupa gust cu sare, urmand sa fie adaugata intre foi.
Aluatul se imparte in doua parti egale, dupa care se intinde pe rand cu sucitorul cate o foaie. Prima foaie se aseaza in tava unsa cu margarina, peste aceasta se pune compozitia de praz, iar deasupra cealalta foaie. Foaia ramasa deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc. Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa sa se faca incet la foc mic.
Cand este gata se serveste calda.
Pofta buna!!!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn chec bun, usor de preparat, nu prea dulce si destul de frumos la prezentare.....Această rețetă am preluat-o din revista...
Desert chec in trei culoriAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii