Placinta cu Praz Aromaneasca

Complexitate
redusa
Placinta cu Praz Aromaneasca

Ingrediente

  • Aluat:
  • aproximativ 600 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 150 ml apa
  • o jumatate de lingurita sare
  • Umplutura:
  • 6 fire de praz
  • 300 gr branza sarata
  • 4 oua
  • o ceasca cu lapte
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Aluat:
Se face un aluat din apa, sare si faina. Aluatul se framanta bine pana ce se formeaza o coca ca de paine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina!

Margarina se topeste si se adauga treptat peste aluatul format. Acesta se framanta pana ce se incorporeaza toata margarina. Aluatul format se lasa sa stea pana ce se face umplutura.

Umplutura:
Prazul se taie rondele si se pune la fiert in putina apa timp de 10 minute. Cand apa scade se adauga branza rasa. Se mai lasa 3 minute si se lasa sa se raceasca. Ouale se amesteca bine si se adauga peste compozitia de praz. Apoi se adauga laptele fierbinte.

Se sareaza dupa gust cu sare, urmand sa fie adaugata intre foi.

Aluatul se imparte in doua parti egale, dupa care se intinde pe rand cu sucitorul cate o foaie. Prima foaie se aseaza in tava unsa cu margarina, peste aceasta se pune compozitia de praz, iar deasupra cealalta foaie. Foaia ramasa deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc. Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa sa se faca incet la foc mic.
Cand este gata se serveste calda.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme