Placinta cu Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Iaurt

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 l iaurt
  • 300 g branza (de care aveti)
  • 9 oua
  • putina faina si putin ulei
  • pentru tapetat tava
  • sare

Mod de preparare

Incepem prin a incinge cuptorul.
Dam branza prin razatoare si o incorporam in iaurt.
Separam albusurile de galbenusuri, la 6 oua.
Batem spuma albusurile.

Amestecam bine galbenusurile cu iaurtul si adaugam albusurile, batute spuma.
Tapetam tava, adica o ungem cu ulei si o pudram cu faina.

Punem in tava, cate doua - trei foi de placinta si peste ele iaurt. Alternam foile de placinta cu iaurtul, incheind cu un strat de foi.

Batem bine cele 3 oua care au ramas si le turnam, uniform, peste placinta.
Dam tava la cuptorul incins si lasam pana se rumeneste frumos.

Pofta buna si spor la bucatarit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa