Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Ingrediente

  • 1/3 pachet de foi de placinta Bella (din Romania)
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta de apa
  • le turnati intr-un castron si le amestecati
  • 500 gr iaurt
  • 250 gr brinza feta sau telemea
  • 250 gr brinza stracchino (sau Jocca, Philadelphia )
  • 3 oua

Mod de preparare

Am uns tava diam. 23 cm / 9 inch, inaltime 7-8 cm cu putin ulei si am pus 2 foi de placinta.

Brinza feta o striviti cu mina sau cu o furculita / radeti peste iaurt, adaugati ouale si amestecati cu furculita

Prima foaie se indoaie pe diagonala ca un batic si se aseaza cu marginea indoita spre exteriorul tavii pe o jumatate de tava, ceallata jumatate de taca se va acoepri cu a doua foaie indoita tot pe diagonala aici video: http: //www.youtube.com/watch? v=s_Kqk6uPl0U ea are tava mai mare si deci pune mai multe foi.

Cu degetele ca si cum sti stropi rufele inainte sa le calcati (sau cu pensula sau chiar o sticla cu vaporizator cum e cea pentru insiropat blatul de tort) umeziti foaia cu amestec de apa si ulei

Peste foile umezite cu apa si ulei turnati cu lingura o parte din amestecul oua, iaurt si feta si asezati cu lingura ici si colo cealalta brinza ... daca vreti puteti sa mestecti si cealalta brinza in compozitie de la inceput, eu am pus-o separat si se simte mai bine, se vede si in poza o parte alba printre foi

Asezati un alt strat de foi la fel ca primul, umeziti cu apa si ulei, turnati amestecul si brinza si tot asa pina la ultimul strat de foi peste care turnati amestecul de brinza, iaurt si oua ramas in care amestecati putina apa cu ulei (fiind putina cantitate de apa si ulei, cescute mici ca cele de tuica) este perfect caci amestecul de brinza devine usor lichid.

Dupa ce ati turnat acest amestec lichid de umplutura cu apa si uleiul ramas miscati tava c sa se acopere cit mai bine posibil.

coaceti la 200 °c pina cind se rumeneste, lasati sa se raceasca si apoi taiati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

De ceva timp, ma tot gandesc la aceste clatite si le-am si pregatit ca eram curioasa cum sunt. Mi-au placut si ne-au placut...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola