Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Ingrediente

  • 1/3 pachet de foi de placinta Bella (din Romania)
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta de apa
  • le turnati intr-un castron si le amestecati
  • 500 gr iaurt
  • 250 gr brinza feta sau telemea
  • 250 gr brinza stracchino (sau Jocca, Philadelphia )
  • 3 oua

Mod de preparare

Am uns tava diam. 23 cm / 9 inch, inaltime 7-8 cm cu putin ulei si am pus 2 foi de placinta.

Brinza feta o striviti cu mina sau cu o furculita / radeti peste iaurt, adaugati ouale si amestecati cu furculita

Prima foaie se indoaie pe diagonala ca un batic si se aseaza cu marginea indoita spre exteriorul tavii pe o jumatate de tava, ceallata jumatate de taca se va acoepri cu a doua foaie indoita tot pe diagonala aici video: http: //www.youtube.com/watch? v=s_Kqk6uPl0U ea are tava mai mare si deci pune mai multe foi.

Cu degetele ca si cum sti stropi rufele inainte sa le calcati (sau cu pensula sau chiar o sticla cu vaporizator cum e cea pentru insiropat blatul de tort) umeziti foaia cu amestec de apa si ulei

Peste foile umezite cu apa si ulei turnati cu lingura o parte din amestecul oua, iaurt si feta si asezati cu lingura ici si colo cealalta brinza ... daca vreti puteti sa mestecti si cealalta brinza in compozitie de la inceput, eu am pus-o separat si se simte mai bine, se vede si in poza o parte alba printre foi

Asezati un alt strat de foi la fel ca primul, umeziti cu apa si ulei, turnati amestecul si brinza si tot asa pina la ultimul strat de foi peste care turnati amestecul de brinza, iaurt si oua ramas in care amestecati putina apa cu ulei (fiind putina cantitate de apa si ulei, cescute mici ca cele de tuica) este perfect caci amestecul de brinza devine usor lichid.

Dupa ce ati turnat acest amestec lichid de umplutura cu apa si uleiul ramas miscati tava c sa se acopere cit mai bine posibil.

coaceti la 200 °c pina cind se rumeneste, lasati sa se raceasca si apoi taiati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie