Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Ingrediente

  • 1/3 pachet de foi de placinta Bella (din Romania)
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta de apa
  • le turnati intr-un castron si le amestecati
  • 500 gr iaurt
  • 250 gr brinza feta sau telemea
  • 250 gr brinza stracchino (sau Jocca, Philadelphia )
  • 3 oua

Mod de preparare

Am uns tava diam. 23 cm / 9 inch, inaltime 7-8 cm cu putin ulei si am pus 2 foi de placinta.

Brinza feta o striviti cu mina sau cu o furculita / radeti peste iaurt, adaugati ouale si amestecati cu furculita

Prima foaie se indoaie pe diagonala ca un batic si se aseaza cu marginea indoita spre exteriorul tavii pe o jumatate de tava, ceallata jumatate de taca se va acoepri cu a doua foaie indoita tot pe diagonala aici video: http: //www.youtube.com/watch? v=s_Kqk6uPl0U ea are tava mai mare si deci pune mai multe foi.

Cu degetele ca si cum sti stropi rufele inainte sa le calcati (sau cu pensula sau chiar o sticla cu vaporizator cum e cea pentru insiropat blatul de tort) umeziti foaia cu amestec de apa si ulei

Peste foile umezite cu apa si ulei turnati cu lingura o parte din amestecul oua, iaurt si feta si asezati cu lingura ici si colo cealalta brinza ... daca vreti puteti sa mestecti si cealalta brinza in compozitie de la inceput, eu am pus-o separat si se simte mai bine, se vede si in poza o parte alba printre foi

Asezati un alt strat de foi la fel ca primul, umeziti cu apa si ulei, turnati amestecul si brinza si tot asa pina la ultimul strat de foi peste care turnati amestecul de brinza, iaurt si oua ramas in care amestecati putina apa cu ulei (fiind putina cantitate de apa si ulei, cescute mici ca cele de tuica) este perfect caci amestecul de brinza devine usor lichid.

Dupa ce ati turnat acest amestec lichid de umplutura cu apa si uleiul ramas miscati tava c sa se acopere cit mai bine posibil.

coaceti la 200 °c pina cind se rumeneste, lasati sa se raceasca si apoi taiati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos