Placinta cu Dovleac

Complexitate
redusa
Placinta cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 g faina de grau alba 
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g unt (80-82%) foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 430 g puree de dovleac
  • 3 galbenusuri ecologice
  • 1 ou ecologic
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat razalita
  • 1 bat de scortisoara subtire
  • 1 anason stelat
  • 2 cuisoare
  • o boaba de enibahar
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina

Mod de preparare

Intr-un blender puneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Pulsati cateva secunde ca acestea sa se amestece.  Adaugati bucatile de unt si mai pulsati cateva secunde pana cand acesta este incorporat, va acea o textura nisipoasa.

Turnati apa si mixati doar 6-8 secunde abia cat sa adune aluatul. Transferati pe o suprafata si adunati acesta laolata apasand usor cu podul palmei apoi formati intr-un disc (nu adaugati extra faina). Inveliti in folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.  

Macinati fin anason, cuisoare, enibahar si batul de scortisoara. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un bol cu telul amestecati bine dovleacul, oul si galbenusurile. Adaugati laptele condensat, mirodeniile, sarea si incorporati acestea.

Presarati putina faina pe o suprafata, intindeti aluatul de marimea unei tavi rotunde si pe margini apoi asezati-l in aceasta. Turnati umplutura in tava, impaturiti marginile si ungeti acestea cu putin ou. Coaceti 15 minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 de minute.

Placinta trebuie sa \'joace\' putin in mijloc atunci cand o scoateti din cuptor, aceasta se va coace in continuare (puteti testa cu un cutit la 4-5 cm de la margine, daca acesta iese curat atunci este gata). Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Pastrati placinta acoperita la frigider.

* Daca nu aveti mirodeniile intregi pentru umplutura puneti o lingurita de scortisoara praf, un praf mic de cuisoare, unul de enibahar, unul de seminte de fenicul praf si 1/4 lingurita nucsoara praf.
Serviti cu frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie