Placinta cu Dovleac

Complexitate
redusa
Placinta cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 g faina de grau alba 
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g unt (80-82%) foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 430 g puree de dovleac
  • 3 galbenusuri ecologice
  • 1 ou ecologic
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat razalita
  • 1 bat de scortisoara subtire
  • 1 anason stelat
  • 2 cuisoare
  • o boaba de enibahar
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina

Mod de preparare

Intr-un blender puneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Pulsati cateva secunde ca acestea sa se amestece.  Adaugati bucatile de unt si mai pulsati cateva secunde pana cand acesta este incorporat, va acea o textura nisipoasa.

Turnati apa si mixati doar 6-8 secunde abia cat sa adune aluatul. Transferati pe o suprafata si adunati acesta laolata apasand usor cu podul palmei apoi formati intr-un disc (nu adaugati extra faina). Inveliti in folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.  

Macinati fin anason, cuisoare, enibahar si batul de scortisoara. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un bol cu telul amestecati bine dovleacul, oul si galbenusurile. Adaugati laptele condensat, mirodeniile, sarea si incorporati acestea.

Presarati putina faina pe o suprafata, intindeti aluatul de marimea unei tavi rotunde si pe margini apoi asezati-l in aceasta. Turnati umplutura in tava, impaturiti marginile si ungeti acestea cu putin ou. Coaceti 15 minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 de minute.

Placinta trebuie sa \'joace\' putin in mijloc atunci cand o scoateti din cuptor, aceasta se va coace in continuare (puteti testa cu un cutit la 4-5 cm de la margine, daca acesta iese curat atunci este gata). Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Pastrati placinta acoperita la frigider.

* Daca nu aveti mirodeniile intregi pentru umplutura puneti o lingurita de scortisoara praf, un praf mic de cuisoare, unul de enibahar, unul de seminte de fenicul praf si 1/4 lingurita nucsoara praf.
Serviti cu frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola