Placinta cu Dovleac

Complexitate
redusa
Placinta cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 g faina de grau alba 
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g unt (80-82%) foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 430 g puree de dovleac
  • 3 galbenusuri ecologice
  • 1 ou ecologic
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat razalita
  • 1 bat de scortisoara subtire
  • 1 anason stelat
  • 2 cuisoare
  • o boaba de enibahar
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina

Mod de preparare

Intr-un blender puneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Pulsati cateva secunde ca acestea sa se amestece.  Adaugati bucatile de unt si mai pulsati cateva secunde pana cand acesta este incorporat, va acea o textura nisipoasa.

Turnati apa si mixati doar 6-8 secunde abia cat sa adune aluatul. Transferati pe o suprafata si adunati acesta laolata apasand usor cu podul palmei apoi formati intr-un disc (nu adaugati extra faina). Inveliti in folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.  

Macinati fin anason, cuisoare, enibahar si batul de scortisoara. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un bol cu telul amestecati bine dovleacul, oul si galbenusurile. Adaugati laptele condensat, mirodeniile, sarea si incorporati acestea.

Presarati putina faina pe o suprafata, intindeti aluatul de marimea unei tavi rotunde si pe margini apoi asezati-l in aceasta. Turnati umplutura in tava, impaturiti marginile si ungeti acestea cu putin ou. Coaceti 15 minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 de minute.

Placinta trebuie sa \'joace\' putin in mijloc atunci cand o scoateti din cuptor, aceasta se va coace in continuare (puteti testa cu un cutit la 4-5 cm de la margine, daca acesta iese curat atunci este gata). Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Pastrati placinta acoperita la frigider.

* Daca nu aveti mirodeniile intregi pentru umplutura puneti o lingurita de scortisoara praf, un praf mic de cuisoare, unul de enibahar, unul de seminte de fenicul praf si 1/4 lingurita nucsoara praf.
Serviti cu frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura