Mod de preparare pentru gemul de dovleac:
Se taie dovleacul, se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas la fiert, se adauga peste el scortisoara si zahar si se lasa sa fiarba pana cand se sfarama si scade apa ce o lasa. Dovleacul meu este unul special, nu trebuie adaugat apa la fiert si nu se poate coace, deoarece se topeste cand il pui in tava. Cand este taiat felii, apar pe felii stropi de apa si are nervuri exact ca feliile de portocala si, unde mai pui ca este foarte dulce. Cand s-a facut gemul, se lasa la rece.
Mod de preparare pentru aluat si pentru placinta:
Se pune iaurtul intr-oala, peste iaurt se pune, untul, zaharul si se incalzeste asa cat sa fie ca apa de vara si sa se topeasca zaharul si untul, apoi se opreste focul si se adauga drojdia si se amesteca pana cand drojdia se incorporeaza in iaurt.
Intr-un vas, se pune faina, peste faina se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, iaurtul topit si se framanta un aluat potrivit de tare, se mai adauga putina apa minerala la temperatura camerei, daca mai este nevoie si se framanta foarte bine aluatul, apoi se da la frigider, pret de cateva ore.
Cand consideram ca aluatul s-a intarit, se scoate si se imparte in patru parti, din trei parti se face o foaie care se pune in tava in care s-a pus hartie de copt, se toarna apoi gemul de dovleac si, din a patra bucata de aluat, se face o foaie, din care se taie cu forme speciale fel de fel de figurine, floricele si se asaza peste gemul de dovleac; la final, din aluatul ramas, se fac fire de aluat care se innoada sub forma de porumbei .Se ung formele de aluat cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana cand se coc si se rumeneste placinta. Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii