Placinta cu dovleac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • - 1/2 dovleac, asa cam 2 kg
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 1 cub de drojdie
  • - 4 plicuri zahar vanilat
  • - 1 ou
  • - 100 gr unt
  • - 300 ml iaurt de casa
  • -100 ml apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

Mod de preparare pentru gemul de dovleac:
Se taie dovleacul, se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas la fiert, se adauga peste el scortisoara si zahar si se lasa sa fiarba pana cand se sfarama si scade apa ce o lasa. Dovleacul meu este unul special, nu trebuie adaugat apa la fiert si nu se poate coace, deoarece se topeste cand il pui in tava. Cand este taiat felii, apar pe felii stropi de apa si are nervuri exact ca feliile de portocala si, unde mai pui ca este foarte dulce. Cand s-a facut gemul, se lasa la rece.

Mod de preparare pentru aluat si pentru placinta:
Se pune iaurtul intr-oala, peste iaurt se pune, untul, zaharul si se incalzeste asa cat sa fie ca apa de vara si sa se topeasca zaharul si untul, apoi se opreste focul si se adauga drojdia si se amesteca pana cand drojdia se incorporeaza in iaurt.
Intr-un vas, se pune faina, peste faina se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, iaurtul topit si se framanta un aluat potrivit de tare, se mai adauga putina apa minerala la temperatura camerei, daca mai este nevoie si se framanta foarte bine aluatul, apoi se da la frigider, pret de cateva ore.
Cand consideram ca aluatul s-a intarit, se scoate si se imparte in patru parti, din trei parti se face o foaie care se pune in tava in care s-a pus hartie de copt, se toarna apoi gemul de dovleac si, din a patra bucata de aluat, se face o foaie, din care se taie cu forme speciale fel de fel de figurine, floricele si se asaza peste gemul de dovleac; la final, din aluatul ramas, se fac fire de aluat care se innoada sub forma de porumbei .Se ung formele de aluat cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana cand se coc si se rumeneste placinta. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.