Placinta cu dovleac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • - 1/2 dovleac, asa cam 2 kg
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 1 cub de drojdie
  • - 4 plicuri zahar vanilat
  • - 1 ou
  • - 100 gr unt
  • - 300 ml iaurt de casa
  • -100 ml apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

Mod de preparare pentru gemul de dovleac:
Se taie dovleacul, se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas la fiert, se adauga peste el scortisoara si zahar si se lasa sa fiarba pana cand se sfarama si scade apa ce o lasa. Dovleacul meu este unul special, nu trebuie adaugat apa la fiert si nu se poate coace, deoarece se topeste cand il pui in tava. Cand este taiat felii, apar pe felii stropi de apa si are nervuri exact ca feliile de portocala si, unde mai pui ca este foarte dulce. Cand s-a facut gemul, se lasa la rece.

Mod de preparare pentru aluat si pentru placinta:
Se pune iaurtul intr-oala, peste iaurt se pune, untul, zaharul si se incalzeste asa cat sa fie ca apa de vara si sa se topeasca zaharul si untul, apoi se opreste focul si se adauga drojdia si se amesteca pana cand drojdia se incorporeaza in iaurt.
Intr-un vas, se pune faina, peste faina se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, iaurtul topit si se framanta un aluat potrivit de tare, se mai adauga putina apa minerala la temperatura camerei, daca mai este nevoie si se framanta foarte bine aluatul, apoi se da la frigider, pret de cateva ore.
Cand consideram ca aluatul s-a intarit, se scoate si se imparte in patru parti, din trei parti se face o foaie care se pune in tava in care s-a pus hartie de copt, se toarna apoi gemul de dovleac si, din a patra bucata de aluat, se face o foaie, din care se taie cu forme speciale fel de fel de figurine, floricele si se asaza peste gemul de dovleac; la final, din aluatul ramas, se fac fire de aluat care se innoada sub forma de porumbei .Se ung formele de aluat cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana cand se coc si se rumeneste placinta. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie