Placinta cu dovleac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • - 1/2 dovleac, asa cam 2 kg
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 1 cub de drojdie
  • - 4 plicuri zahar vanilat
  • - 1 ou
  • - 100 gr unt
  • - 300 ml iaurt de casa
  • -100 ml apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

Mod de preparare pentru gemul de dovleac:
Se taie dovleacul, se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas la fiert, se adauga peste el scortisoara si zahar si se lasa sa fiarba pana cand se sfarama si scade apa ce o lasa. Dovleacul meu este unul special, nu trebuie adaugat apa la fiert si nu se poate coace, deoarece se topeste cand il pui in tava. Cand este taiat felii, apar pe felii stropi de apa si are nervuri exact ca feliile de portocala si, unde mai pui ca este foarte dulce. Cand s-a facut gemul, se lasa la rece.

Mod de preparare pentru aluat si pentru placinta:
Se pune iaurtul intr-oala, peste iaurt se pune, untul, zaharul si se incalzeste asa cat sa fie ca apa de vara si sa se topeasca zaharul si untul, apoi se opreste focul si se adauga drojdia si se amesteca pana cand drojdia se incorporeaza in iaurt.
Intr-un vas, se pune faina, peste faina se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, iaurtul topit si se framanta un aluat potrivit de tare, se mai adauga putina apa minerala la temperatura camerei, daca mai este nevoie si se framanta foarte bine aluatul, apoi se da la frigider, pret de cateva ore.
Cand consideram ca aluatul s-a intarit, se scoate si se imparte in patru parti, din trei parti se face o foaie care se pune in tava in care s-a pus hartie de copt, se toarna apoi gemul de dovleac si, din a patra bucata de aluat, se face o foaie, din care se taie cu forme speciale fel de fel de figurine, floricele si se asaza peste gemul de dovleac; la final, din aluatul ramas, se fac fire de aluat care se innoada sub forma de porumbei .Se ung formele de aluat cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana cand se coc si se rumeneste placinta. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala