Placinta cu Branza Sarata II

Complexitate
redusa
Placinta cu Branza Sarata II

Ingrediente

  • 12 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile si tava
  • 5 kg branza de vaca (scursa bine de tot) 250-400 gr branza telemea
  • 2 oua
  • pesmet (optional, doar daca branza este totusi apoasa)

Mod de preparare

Se intind in tava foile de placinta, jumatate din cantitatea prevazuta, una dupa alta, fiecare din ele fiind unsa/stropita cu ulei.

Branza de vaci se amesteca cu branza telemea care, in prealabil, a fost data pe razatoarea de mere si cu ouale prevazute. Se aseaza peste foile din tava si se acopera cu restul de foi, pe care le asezam, tot pe rand, si pe fiecare le ungem/stropi cu ulei.
Se da la cuptor, se coace la foc potrivit, se taie rece si se serveste langa o bere buna, ca aperitiv sau chiar pe post de "ceva dulce" dupa mancare.

nota...

1) Daca tava dvs e mai mica, atunci cantitatea de branza sa o impartiti ...

2) Daca branza telemea e prea sarata, desigur ca folositi mai putin decat este scris in reteta sau daca nu e asa sarata atunci se mai poate adauga sare dupa gust.

3) Pentru variatie ... branza se poate combina cu marar si usturoi, in cazul asta se foloseste jumatate din cantitatea de branza si bucatelele de placinta se taie foarte mici, exact atat cat se pune odata in gura

4)... sau alta combinatie, branza (tot jumatate de portie) ceapa dupa gust 2-3 lingurite de chimen si putina boia (dupa gust)... si in cazul asta portile sant marunte, exact cat sa pune odata in gura.

Placintele taiate marunt, se aranjeaza pe tavi lunguiete se lasa mai departate pentru ca arata mai elegant, se pun mai multe platouri pe mese (in cazul in care aveti petrecere stil "bufet rece") intercalate cu alte platouri de aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Piftii - racituri traditionale
Bucataras.RO

Piftii - racituri traditionale

Facuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.

Piftii - racituri traditionale
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri