Placinta cu Branza Sarata II

Complexitate
redusa
Placinta cu Branza Sarata II

Ingrediente

  • 12 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile si tava
  • 5 kg branza de vaca (scursa bine de tot) 250-400 gr branza telemea
  • 2 oua
  • pesmet (optional, doar daca branza este totusi apoasa)

Mod de preparare

Se intind in tava foile de placinta, jumatate din cantitatea prevazuta, una dupa alta, fiecare din ele fiind unsa/stropita cu ulei.

Branza de vaci se amesteca cu branza telemea care, in prealabil, a fost data pe razatoarea de mere si cu ouale prevazute. Se aseaza peste foile din tava si se acopera cu restul de foi, pe care le asezam, tot pe rand, si pe fiecare le ungem/stropi cu ulei.
Se da la cuptor, se coace la foc potrivit, se taie rece si se serveste langa o bere buna, ca aperitiv sau chiar pe post de "ceva dulce" dupa mancare.

nota...

1) Daca tava dvs e mai mica, atunci cantitatea de branza sa o impartiti ...

2) Daca branza telemea e prea sarata, desigur ca folositi mai putin decat este scris in reteta sau daca nu e asa sarata atunci se mai poate adauga sare dupa gust.

3) Pentru variatie ... branza se poate combina cu marar si usturoi, in cazul asta se foloseste jumatate din cantitatea de branza si bucatelele de placinta se taie foarte mici, exact atat cat se pune odata in gura

4)... sau alta combinatie, branza (tot jumatate de portie) ceapa dupa gust 2-3 lingurite de chimen si putina boia (dupa gust)... si in cazul asta portile sant marunte, exact cat sa pune odata in gura.

Placintele taiate marunt, se aranjeaza pe tavi lunguiete se lasa mai departate pentru ca arata mai elegant, se pun mai multe platouri pe mese (in cazul in care aveti petrecere stil "bufet rece") intercalate cu alte platouri de aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Prajitura cu foi si gem de prune
Bucataras.RO

Prajitura cu foi si gem de prune

Este o adaptare după prăjitura Greta Garbo, dar pentru că nu am respectat întocmai rețeta clasică, am denumit-o pe...

Prajitura cu foi si gem de prune
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post