Pregatim pentru inceput maiua din drojdie la care adaugam doua linguri de apa calduta. Presaram faina si omogenizam, apoi lasam 10 minute la crescut. Aceasta maia o adaugam la restul ingredientelor pentru aluat si framantam. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim sosul de rosii: spalam rosiile, le taiem pe jumatate si dam pe razatoare. Strecuram bine acest suc de rosii pentru a elimina semintele. Punem intr-un vas sucul obtinut si dam la foc mic. Adaugam uleiul de masline, sare, chili si oregano, apoi lasam pana scade si devine un sos consistent.
Cand aluatul a crescut il taiem in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem bine direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu sos de rosii, iar apoi adaugam un strat fin de cascaval ras. Urmeaza bucati de sunca de Praga, ardei gras rosu si verde si masline. Putem sa mai presaram acum putin oregano, iar la final inca un strat fin de cascaval ras.
Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. La fel procedam si cu cea de-a doua pizza. Se serveste calda cu sosul de rosii.
Va doresc pofta buna! ! !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii