Pregatim pentru inceput maiua din drojdie la care adaugam doua linguri de apa calduta. Presaram faina si omogenizam, apoi lasam 10 minute la crescut. Aceasta maia o adaugam la restul ingredientelor pentru aluat si framantam. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim sosul de rosii: spalam rosiile, le taiem pe jumatate si dam pe razatoare. Strecuram bine acest suc de rosii pentru a elimina semintele. Punem intr-un vas sucul obtinut si dam la foc mic. Adaugam uleiul de masline, sare, chili si oregano, apoi lasam pana scade si devine un sos consistent.
Cand aluatul a crescut il taiem in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem bine direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu sos de rosii, iar apoi adaugam un strat fin de cascaval ras. Urmeaza bucati de sunca de Praga, ardei gras rosu si verde si masline. Putem sa mai presaram acum putin oregano, iar la final inca un strat fin de cascaval ras.
Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. La fel procedam si cu cea de-a doua pizza. Se serveste calda cu sosul de rosii.
Va doresc pofta buna! ! !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaFursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;) M-am inspirat de la Clementina...
Desert fursecuri cu gem de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii