Pizza Calzone cu spanac si cas

Portii
6
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pizza Calzone cu spanac si cas

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 de grame făină albă
  • 100 de grame gris fin
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 pachet drojdie uscată/7 grame
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 325 de ml apă călduță
  • Pentru umplutura:
  • 200 de grame spanac tocat
  • 1 ardei capia tocat cuburi
  • 200 de grame caș razuit
  • Sare, piper
  • Verdeturi la alegere
  • 3 căței usturoi pisati
  • ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • 1 ou
  • Semințe variate

Mod de preparare

Ca să încerc și eu omniprezentul aluat al lui Jamie Oliver, am pregătit această rețetă, cu umplutura proprie, și trebuie să recunosc că a ieșit un " calzone" foarte gustos, numai bun pentru un "mic dejun " sau oricând ...
Într-un castron se pune drojdia, sarea , zahărul, apa și uleiul, se amestecă și se lasă deoparte 5 minute.
În alt recipient se cerne făina, se adaugă compoziția lichida anterioară și se frământă un aluat neted.
Se lasă o oră la dospit.
Între timp, se pregătește umplutura : sotam în puțin ulei de măsline toate ingredientele până se înmoaie puțin , cca. 8 minute, se adaugă casul ras și se lasă deoparte.
După ce aluatul a dospit, se întinde sub forma unui cerc, se așază umplutura până la jumătatea lui și se împachetează în două, sigilandu-se rustic capetele.
Se lasă încă 25 de minute la dospit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem calzonele cu ou bătut, presaram semințe și îl coacem cca. 35 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)