Ca să încerc și eu omniprezentul aluat al lui Jamie Oliver, am pregătit această rețetă, cu umplutura proprie, și trebuie să recunosc că a ieșit un " calzone" foarte gustos, numai bun pentru un "mic dejun " sau oricând ...
Într-un castron se pune drojdia, sarea , zahărul, apa și uleiul, se amestecă și se lasă deoparte 5 minute.
În alt recipient se cerne făina, se adaugă compoziția lichida anterioară și se frământă un aluat neted.
Se lasă o oră la dospit.
Între timp, se pregătește umplutura : sotam în puțin ulei de măsline toate ingredientele până se înmoaie puțin , cca. 8 minute, se adaugă casul ras și se lasă deoparte.
După ce aluatul a dospit, se întinde sub forma unui cerc, se așază umplutura până la jumătatea lui și se împachetează în două, sigilandu-se rustic capetele.
Se lasă încă 25 de minute la dospit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem calzonele cu ou bătut, presaram semințe și îl coacem cca. 35 de minute.
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii