Ca să încerc și eu omniprezentul aluat al lui Jamie Oliver, am pregătit această rețetă, cu umplutura proprie, și trebuie să recunosc că a ieșit un " calzone" foarte gustos, numai bun pentru un "mic dejun " sau oricând ...
Într-un castron se pune drojdia, sarea , zahărul, apa și uleiul, se amestecă și se lasă deoparte 5 minute.
În alt recipient se cerne făina, se adaugă compoziția lichida anterioară și se frământă un aluat neted.
Se lasă o oră la dospit.
Între timp, se pregătește umplutura : sotam în puțin ulei de măsline toate ingredientele până se înmoaie puțin , cca. 8 minute, se adaugă casul ras și se lasă deoparte.
După ce aluatul a dospit, se întinde sub forma unui cerc, se așază umplutura până la jumătatea lui și se împachetează în două, sigilandu-se rustic capetele.
Se lasă încă 25 de minute la dospit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem calzonele cu ou bătut, presaram semințe și îl coacem cca. 35 de minute.
Poftă bună!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii