Pizza Calzone cu spanac si cas

Portii
6
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pizza Calzone cu spanac si cas

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 de grame făină albă
  • 100 de grame gris fin
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 pachet drojdie uscată/7 grame
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 325 de ml apă călduță
  • Pentru umplutura:
  • 200 de grame spanac tocat
  • 1 ardei capia tocat cuburi
  • 200 de grame caș razuit
  • Sare, piper
  • Verdeturi la alegere
  • 3 căței usturoi pisati
  • ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • 1 ou
  • Semințe variate

Mod de preparare

Ca să încerc și eu omniprezentul aluat al lui Jamie Oliver, am pregătit această rețetă, cu umplutura proprie, și trebuie să recunosc că a ieșit un " calzone" foarte gustos, numai bun pentru un "mic dejun " sau oricând ...
Într-un castron se pune drojdia, sarea , zahărul, apa și uleiul, se amestecă și se lasă deoparte 5 minute.
În alt recipient se cerne făina, se adaugă compoziția lichida anterioară și se frământă un aluat neted.
Se lasă o oră la dospit.
Între timp, se pregătește umplutura : sotam în puțin ulei de măsline toate ingredientele până se înmoaie puțin , cca. 8 minute, se adaugă casul ras și se lasă deoparte.
După ce aluatul a dospit, se întinde sub forma unui cerc, se așază umplutura până la jumătatea lui și se împachetează în două, sigilandu-se rustic capetele.
Se lasă încă 25 de minute la dospit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem calzonele cu ou bătut, presaram semințe și îl coacem cca. 35 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola