Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, batind in continuare, apoi galbenusurile si la urma faina, amestecind usor.
Compozitia astfel rezultata se toarna pe o tava, tapetata cu o foaie alba de hirtie. Pentru turnate se foloseste un spritz sau un cornet. Se dau forma lunguiete de piscoturi. se coc la foc iute initial si apoi la foc mai slab. Timpul de coacere este de circa 8 minute.
Eu de regula fac piscoturi din astea si le folosesc la reteta de tiramisu sau alte ori la fac mici, cam de doi cm lungime si subtiri cam de 5-7 milimetri si le folosesc la decorarea inghetatei Cup Jack
Am găsit rețeta într-o revistă de pe aici, doar ouăle fierte le-am pus eu în plus ca să semene cu drob....
Rulada de carne tocata la cuptorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii