Pasca Traditionala - Masa de Paste

Complexitate
redusa
Pasca Traditionala - Masa de Paste

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 grame faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 275 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • arome - coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 600 grame branza dulce (aveti grija sa nu aibe prea mult zer)
  • 6 oua
  • 250 grame zahar (gustati si daca va place mai dulce mai adaugati 50 grame)
  • 1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • pesmet pentru tapetat aluatul

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:
Intr-un castron mare cernem faina... sa fie mai pufoasa si aerisita pentru a dospi repede si bine.

Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Topim si untul separat.

In mijlocul fainii facem o adancitura in care pregatim maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme, care trebuie sa fie caldut nu fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina si o lasam la loc cald cam 10-15 minute, sa creasca, pana se “crapa faina”.
Intre timp luam galbenusurile si le amestecam cu sare, coaja de lamaie sau portocala. Albusurile le dam deoparte, puteti sa le congelati si sa le folositi la alte prajituri.

Adaugam la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile amestecand cu mana si framantam usor, adaugand treptat putin cate putin unt topit care trebuie sa fie caldut. Cand am terminat lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.

Umplutura:
Amestecam branza cu ouale, zaharul (inclusiv cel pudra), coaja de lamaie, esente si un praf de sare. Omogenizam bine si lasam deoparte
Daca punem si stafide le lasam cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugam (vor fi mai aromate).

Dupa ce aluatul a crescut, luam o bucata si modelam baza pascutei si o asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Facem trei suluri din aluatul ramas si pregatim impletitura de pe marginea pascutei.

Daca va mai ramane aluat putem sa modelam si o cruce mica pe care o vom pune in mijlocul compozitiei de branza.

Preincalziti cuptorul. Introducem tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta. Facem acest lucru pentru a nu se incruzi aluatul atunci cand vom pune amestecul de branza. Dupa ce am scos tava presaram peste aluat putin pesmet (in interiorul pascutei) si turnam compozitia de branza.

Ungem aluatul impletit de pe margine si cruciulita din mijloc cu un galbenus de ou diluat cu 1 lingura de lapte si dam pasca la cuptor. Lasam pasca la cuptor pana cand devine rumema. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia