Pasca traditionala cu orez

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca traditionala cu orez

Ingrediente

  • esenta de vanilie
  • Aluat
  • 350 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 100-130 g zahar
  • 70 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20 g drojdie
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.

Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.

Intr-un bol, punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura:

Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte, pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24 cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra, o dam peste umplutura.

Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty