Pasca Minunata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g aluat de cozonac
  • 2 kg branza de vaci
  • 6 oua
  • 250 g smintina
  • 250 g gris
  • 300g zahar (se gusta, poate mai trebuie sau poate nu)
  • 500g stafide (sau alte fructe confiate)
  • coaja rasa de portocala
  • vanilie
  • esenta de migdale - obligatoriu
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se freaca brinza, smintina, zaharul si ouale cu mixerul pina devine o crema. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.

Se intinde o foaie foarte subtire de aluat de cozonac si se imbraca cu ea o tava dreptunghiulara (unsa si tapetata), lasind usor aluatul sa cada peste margini.

Se aseaza cu grija crema de brinza, dupa care marginile de aluat se ruleaza spre interior pentru a frma marginea pastii.

Se unge cu ou batut si se presoara stafide. Se lasa la cuptor 45 de min la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Chec pufos
5
Romania

Chec pufos

Chec pufos