Pasca cu Fructe

Complexitate
redusa
Pasca cu Fructe

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g de faina
  • 125g de unt
  • putin lapte sau apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Garnitura de fructe:
  • visine din compot
  • stafide
  • 1portocala
  • 1 mar
  • 2 linguri de gem de prune
  • curmale taiate marunt
  • 2 linguri de dulceata de smochine (puteti pune si smochine uscate)
  • amande in pudra
  • amande
  • nuci
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele de la aluat se amesteca impreuna pana se ajunge la un aluat suplu si care nu se mai desface. Dam putin la odihna la loc racoros.

Fructele cele ce sunt din compot se scurg bine de zeama si se amesteca cu celelalte si cu oul. Se intinde o foaie din aluat, se ia forma tavii si se aseaza dupa care intepam cu o furculita din loc in loc. Se varsa compozitia de fructe, se unge cu ou si se da la cuptorul incins la 180 grd C pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca.

Aceasta pasca se serveste cu frisca proaspat batuta cu un fir de vanilie. Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme