Pasca cu Fructe

Complexitate
redusa
Pasca cu Fructe

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g de faina
  • 125g de unt
  • putin lapte sau apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Garnitura de fructe:
  • visine din compot
  • stafide
  • 1portocala
  • 1 mar
  • 2 linguri de gem de prune
  • curmale taiate marunt
  • 2 linguri de dulceata de smochine (puteti pune si smochine uscate)
  • amande in pudra
  • amande
  • nuci
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele de la aluat se amesteca impreuna pana se ajunge la un aluat suplu si care nu se mai desface. Dam putin la odihna la loc racoros.

Fructele cele ce sunt din compot se scurg bine de zeama si se amesteca cu celelalte si cu oul. Se intinde o foaie din aluat, se ia forma tavii si se aseaza dupa care intepam cu o furculita din loc in loc. Se varsa compozitia de fructe, se unge cu ou si se da la cuptorul incins la 180 grd C pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca.

Aceasta pasca se serveste cu frisca proaspat batuta cu un fir de vanilie. Pofta buna!


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune