Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Complexitate
redusa
Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -130 ml lapte caldut
  • -1 lingurita zahar tos / brun
  • -25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • -100 g unt,minim 80 % grasime
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1- 2 galbenusuri usor batute cu 1-2 linguri lapte, pentru uns
  • -1 lingurita seminte de coriandru
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racit, ½ din cantitatea de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, ouale intregi batute cu restul de laptele caldut, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati doar cat sa eliminati aerul din aluat si modelati-l sub forma de minge. Ungeti cu ulei, repuneti in masina de paine si setati inca o data programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din cantitatea de lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, 10- 15 min, la crescut. Turnati in adancitura facuta in mijlocul fainii cernute.

Adaugati ouale batute cu restul de lapte caldut, untul topit si racit, sarea presarata doar in zona cu faina si framantati un aluat elastic, care se desprinde de pe vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, ungeti si aluatul cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati din nou, modelati-l sub forma de minge,
Ungeti cu putin ulei si lasati inca o data la crescut, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
Puneti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie painicile.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme, presarati-le cu putina faina si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt.

Lasati in tava, la crescut pentru inca 20 min, la loc cald si fara curenti de aer. Ungeti cu galbenusurile batute cu lapte si presarati cu sare grunjoasa si seminte de coriandru. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.