Painici Integrale cu Seminte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Painici Integrale cu Seminte

Ingrediente

  • 250 g faina integrala de grau;
  • 500 g faina neagra de grau;
  • un cub de drojdie proaspata;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 400 ml apa calduta;
  • 2 lingurite ulei de masline;
  • amestec de seminte (mac, in, susan, dovleac, floarea soarelui) ;

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita zahar si 3-4 linguri de faina neagra de grau si se lasa 15-20 minute la crescut.
Intre timp, intr-un vas de framantat se amesteca faina neagra de grau de la Boromir, faina integrala de grau de la Solaris si se adauga 1 lingurita sare. Cand drojdia s-a umflat se toarna peste faina, se adauga apa calduta si uleiul de masline si se framanta un aluat moale si nelipicios.
Vasul se acopera cu folie alimentara sau un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 2-3 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in 10-12 bile carora li se da o forma alungita.
Fiecare painica am trecut-o prin apa si am dat-o apoi prin mixul de seminte Omega Forte de la Solaris, pentru a se lipi semintele.
Am asezat toate panicile in tava de aragaz si le-am acoperit cu un prosop de bucatarie lasandu-le sa mai creasca inca o ora.
Dupa o ora am introdus tava cu painici la cuptor pentru 50 minute la foc potrivit. Pentru ca painicile sa aiba o crusta crocanta, in cuptor am pus un vas cu apa pentru a crea umiditate.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Ieri a fost ziua de naștere a mezinei noastre. De multă vreme aștepta acest moment și ne spunea încântată...

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai