Se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita zahar si 3-4 linguri de faina neagra de grau si se lasa 15-20 minute la crescut.
Intre timp, intr-un vas de framantat se amesteca faina neagra de grau de la Boromir, faina integrala de grau de la Solaris si se adauga 1 lingurita sare. Cand drojdia s-a umflat se toarna peste faina, se adauga apa calduta si uleiul de masline si se framanta un aluat moale si nelipicios.
Vasul se acopera cu folie alimentara sau un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 2-3 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in 10-12 bile carora li se da o forma alungita.
Fiecare painica am trecut-o prin apa si am dat-o apoi prin mixul de seminte Omega Forte de la Solaris, pentru a se lipi semintele.
Am asezat toate panicile in tava de aragaz si le-am acoperit cu un prosop de bucatarie lasandu-le sa mai creasca inca o ora.
Dupa o ora am introdus tava cu painici la cuptor pentru 50 minute la foc potrivit. Pentru ca painicile sa aiba o crusta crocanta, in cuptor am pus un vas cu apa pentru a crea umiditate.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii