Se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita zahar si 3-4 linguri de faina neagra de grau si se lasa 15-20 minute la crescut.
Intre timp, intr-un vas de framantat se amesteca faina neagra de grau de la Boromir, faina integrala de grau de la Solaris si se adauga 1 lingurita sare. Cand drojdia s-a umflat se toarna peste faina, se adauga apa calduta si uleiul de masline si se framanta un aluat moale si nelipicios.
Vasul se acopera cu folie alimentara sau un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 2-3 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in 10-12 bile carora li se da o forma alungita.
Fiecare painica am trecut-o prin apa si am dat-o apoi prin mixul de seminte Omega Forte de la Solaris, pentru a se lipi semintele.
Am asezat toate panicile in tava de aragaz si le-am acoperit cu un prosop de bucatarie lasandu-le sa mai creasca inca o ora.
Dupa o ora am introdus tava cu painici la cuptor pentru 50 minute la foc potrivit. Pentru ca painicile sa aiba o crusta crocanta, in cuptor am pus un vas cu apa pentru a crea umiditate.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAndra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii