Painica

Complexitate
redusa
Painica

Ingrediente

  • 310ml de apa
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 500-510g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 galbenus amestecat cu putina apa sau lapte pentru uns
  • susan sau mac

Mod de preparare

Se face aluatul in masina de paine sau la mana si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se imparte in 4 si se impleteste dupa imagine. Primul sul de aluat (din partea stanga) intotdeauna se trece sub al treilea care ramane pe loc si se aseaza in partea dreapta dupa al patrulea sul. Continuam asa pana am sfarsit impletitura.

Mai lasam sa creasca cam 30 de minute, ungem presaram cu susan (mac) si dam la cuptorul incins la 180 grade C pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
4
Dulciuri

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
Gofre cu legume si mozzarella
5
Aperitive

Gofre cu legume si mozzarella

Gofre cu legume si mozzarella
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce