Paine Rapida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine Rapida

Ingrediente

  • 250 gr iaurt
  • sa nu fie apos
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 280 g faina
  • 1 pachet praf de copt (are 10 g)
  • 1 lingurita sare (nici rasa, dar nici cu varf)

Mod de preparare

Intr-un vas punem oul, iaurtul si faina in care am adaugat praful de copt, sarea si zaharul. Amestecam energic cu o lingura de lemn sau la robot, dupa cum doriti pana la omogenizare completa.

Va iesi un aluat mai moale pe care il vom pune intr-un vas in care am pus hartie de copt. Nivelam bine si deasupra putem presara, mac, seminte, eu am pus susan.

Incalzim cuptorul la 200 grade, apoi introducem aluatul si il lasam cca 15-20 minute (eu l-am tinut 20 minute).

Din reteta originala am aflat ca painica e gata atunci cand batem putin in ea aceasta suna a gol asa am incercat-o si eu.

Se taie dupa racire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme