Paine impletita cu dovlecei si parmezan

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Paine impletita cu dovlecei si parmezan

Ingrediente

  • dovlecel – 1 buc mai mica
  • parmezan ras – 100 g
  • lapte caldut – 100 ml
  • ulei – 50 ml
  • drojdie proaspata – 20 g
  • zahar- 1 lingurita
  • sare- 1 lingurita
  • faina – 350-400 g
  • tarate de grau – 2 linguri
  • ou – 1 buc

Mod de preparare

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
Puneti in vasul unui robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Puteti framanta aluatul si cu mana, daca nu aveti robot de bucatarie
Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
Puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.