Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
Puneti in vasul unui robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Puteti framanta aluatul si cu mana, daca nu aveti robot de bucatarie
Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
Puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii