Paine impletita cu dovlecei si parmezan

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Paine impletita cu dovlecei si parmezan

Ingrediente

  • dovlecel – 1 buc mai mica
  • parmezan ras – 100 g
  • lapte caldut – 100 ml
  • ulei – 50 ml
  • drojdie proaspata – 20 g
  • zahar- 1 lingurita
  • sare- 1 lingurita
  • faina – 350-400 g
  • tarate de grau – 2 linguri
  • ou – 1 buc

Mod de preparare

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
Puneti in vasul unui robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Puteti framanta aluatul si cu mana, daca nu aveti robot de bucatarie
Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
Puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia