Paine fara Gluten II

Complexitate
redusa
Paine fara Gluten II

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cup de apa calda (125 ml)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 cup apa (250 ml)
  • 2 linguri faina tapioca
  • 2 cups faina de naut
  • 1/4 cup faina de malai fin
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 lingurite praf de copt (fara gluten)
  • 2 lingurite de sare (sau mai putin, depinde de gust)
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 cup lapte de soia (sau de care preferati) (125 ml)
  • 1 tava de chec unsa si fainata cu faina de porumb fina

Mod de preparare

Intr-un vas dizolvi zaharul in apa calduta si apoi pui drojdia deasupra si lasi deoparte aproximativ 10 minute dupa care amesteci putin, acoperi si lasi la dospit.

In alt vas amesteci tapioca cu apa adaugata pe rand sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa si isi schimba culoarea de la albicios la clar/limpede/transparent.. Pui deoparte.

In alt vas amesteci faina de naut, malaiul (faina de malai macinata in masina de cafea este ideala) amidonul de porumb, praful de copt fara gluten, sarea. Pui deoparte. Separat in alt vas amesteci albusele de ou cu laptele si apoi adaugi drojdia dospita si amestecul de tapioca.

Compozitia rezultata amesteci cu faina. Lasi acoperit, intr-un loc ferit de curenti, sa se odihneasca circa jumatate de ora sau 45 minute, apoi pui in tava pregatita din timp si dai la cuptor la foc mediu. Coci, incerci cu o scobitoare, daca e coapta scoti afara, daca nu e coapte la mijloc, acoperi painea cu o hartie si mai coci putin la o temparatura ceva mai ridicata.

Dupa coacere, scoti tava, lasi painea sa se raceasca in tava, cu un cutit desprinzi de pe peretii tavii cand e rece, intorci pe un gratar. Feliezi si pui la congelator. Cand ai nevoie scoti tot cate una-doua feli si incalzesi la microunde sau in cuptor la aragaz, dupa care mananci.

Eu mananc cu unt si cu gem de caise si va asigur ca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute