Paine fara Gluten II

Complexitate
redusa
Paine fara Gluten II

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cup de apa calda (125 ml)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 cup apa (250 ml)
  • 2 linguri faina tapioca
  • 2 cups faina de naut
  • 1/4 cup faina de malai fin
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 lingurite praf de copt (fara gluten)
  • 2 lingurite de sare (sau mai putin, depinde de gust)
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 cup lapte de soia (sau de care preferati) (125 ml)
  • 1 tava de chec unsa si fainata cu faina de porumb fina

Mod de preparare

Intr-un vas dizolvi zaharul in apa calduta si apoi pui drojdia deasupra si lasi deoparte aproximativ 10 minute dupa care amesteci putin, acoperi si lasi la dospit.

In alt vas amesteci tapioca cu apa adaugata pe rand sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa si isi schimba culoarea de la albicios la clar/limpede/transparent.. Pui deoparte.

In alt vas amesteci faina de naut, malaiul (faina de malai macinata in masina de cafea este ideala) amidonul de porumb, praful de copt fara gluten, sarea. Pui deoparte. Separat in alt vas amesteci albusele de ou cu laptele si apoi adaugi drojdia dospita si amestecul de tapioca.

Compozitia rezultata amesteci cu faina. Lasi acoperit, intr-un loc ferit de curenti, sa se odihneasca circa jumatate de ora sau 45 minute, apoi pui in tava pregatita din timp si dai la cuptor la foc mediu. Coci, incerci cu o scobitoare, daca e coapta scoti afara, daca nu e coapte la mijloc, acoperi painea cu o hartie si mai coci putin la o temparatura ceva mai ridicata.

Dupa coacere, scoti tava, lasi painea sa se raceasca in tava, cu un cutit desprinzi de pe peretii tavii cand e rece, intorci pe un gratar. Feliezi si pui la congelator. Cand ai nevoie scoti tot cate una-doua feli si incalzesi la microunde sau in cuptor la aragaz, dupa care mananci.

Eu mananc cu unt si cu gem de caise si va asigur ca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia