Paine cu Miez de Nuca si Seminte

Complexitate
redusa
Paine cu Miez de Nuca si Seminte

Ingrediente

  • 450 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 85 g faina de secara
  • 15 g tarate de grau
  • 2 lingurite de sare de mare sau roz fina
  • 1 lingurita drojdie granulata
  • aproximativ 410 ml apa calda (aprox 40 grade C)
  • 60 g miez de nuca taiate bucati mai mici
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui sau dovleac
  • 3 linguri mac

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul amestecati fainele, tarate, sare, drojdie, nuca si semintele de floarea soarelui. Adaugati apa treptat incorporand cu o furculita, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea (eu am avut nevoie in jur de 395-400 ml, mergeti si dupa simt daca mai trebuie sau nu. Acesta trebuie sa fie moale si un pic lipicios).

Framantati pe o suprafata cu putina faina presarata 5 minute aducand cate o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc. Aceasta ar trebui sa fie mai elastica dar tot putin lipicioasa. Intr-o oala puneti 2 linguri ulei de masline, ungeti marginile si aluatul pe toate partile, acoperiti apoi lasati sa creasca la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte.

Apasati aluatul, acesta se va lasa. Presarati putina faina, formati intr-o bila copacta si transferati pe o folie de aluminiu. Ungeti cu o pensula ulei de masline deasupra apoi acoperiti pe toate partile cu o folie de plastic. Lasati sa mai stea 1 1/2 ore.

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Presarati putina faina peste aluat si cu un cutit ascutit increstati in ce forma vreti (aveti grija sa nu apasati cu degetele sa se lase aluatul). Intr-o alta tava rotunda sau de chec puneti apa (indeajuns sa ajunga pe toata durata coacerii) si puneti-o pe fundul cuptorului.

Se introduce tava cu aluat si coaceti timp de 15 minute la 220 c (gaz 7) reduceti apoi la 200 c (gaz 6) si mai lasati 35-45 minute. Rezistati tendintei de a taia painea inainte sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia