Paine cu Miez de Nuca si Seminte

Complexitate
redusa
Paine cu Miez de Nuca si Seminte

Ingrediente

  • 450 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 85 g faina de secara
  • 15 g tarate de grau
  • 2 lingurite de sare de mare sau roz fina
  • 1 lingurita drojdie granulata
  • aproximativ 410 ml apa calda (aprox 40 grade C)
  • 60 g miez de nuca taiate bucati mai mici
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui sau dovleac
  • 3 linguri mac

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul amestecati fainele, tarate, sare, drojdie, nuca si semintele de floarea soarelui. Adaugati apa treptat incorporand cu o furculita, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea (eu am avut nevoie in jur de 395-400 ml, mergeti si dupa simt daca mai trebuie sau nu. Acesta trebuie sa fie moale si un pic lipicios).

Framantati pe o suprafata cu putina faina presarata 5 minute aducand cate o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc. Aceasta ar trebui sa fie mai elastica dar tot putin lipicioasa. Intr-o oala puneti 2 linguri ulei de masline, ungeti marginile si aluatul pe toate partile, acoperiti apoi lasati sa creasca la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte.

Apasati aluatul, acesta se va lasa. Presarati putina faina, formati intr-o bila copacta si transferati pe o folie de aluminiu. Ungeti cu o pensula ulei de masline deasupra apoi acoperiti pe toate partile cu o folie de plastic. Lasati sa mai stea 1 1/2 ore.

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Presarati putina faina peste aluat si cu un cutit ascutit increstati in ce forma vreti (aveti grija sa nu apasati cu degetele sa se lase aluatul). Intr-o alta tava rotunda sau de chec puneti apa (indeajuns sa ajunga pe toata durata coacerii) si puneti-o pe fundul cuptorului.

Se introduce tava cu aluat si coaceti timp de 15 minute la 220 c (gaz 7) reduceti apoi la 200 c (gaz 6) si mai lasati 35-45 minute. Rezistati tendintei de a taia painea inainte sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura