Intr-un bol cu telul amestecati fainele, tarate, sare, drojdie, nuca si semintele de floarea soarelui. Adaugati apa treptat incorporand cu o furculita, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea (eu am avut nevoie in jur de 395-400 ml, mergeti si dupa simt daca mai trebuie sau nu. Acesta trebuie sa fie moale si un pic lipicios).
Framantati pe o suprafata cu putina faina presarata 5 minute aducand cate o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc. Aceasta ar trebui sa fie mai elastica dar tot putin lipicioasa. Intr-o oala puneti 2 linguri ulei de masline, ungeti marginile si aluatul pe toate partile, acoperiti apoi lasati sa creasca la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte.
Apasati aluatul, acesta se va lasa. Presarati putina faina, formati intr-o bila copacta si transferati pe o folie de aluminiu. Ungeti cu o pensula ulei de masline deasupra apoi acoperiti pe toate partile cu o folie de plastic. Lasati sa mai stea 1 1/2 ore.
Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Presarati putina faina peste aluat si cu un cutit ascutit increstati in ce forma vreti (aveti grija sa nu apasati cu degetele sa se lase aluatul). Intr-o alta tava rotunda sau de chec puneti apa (indeajuns sa ajunga pe toata durata coacerii) si puneti-o pe fundul cuptorului.
Se introduce tava cu aluat si coaceti timp de 15 minute la 220 c (gaz 7) reduceti apoi la 200 c (gaz 6) si mai lasati 35-45 minute. Rezistati tendintei de a taia painea inainte sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii