Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.
Aluatul se asaza in tava, pe foaie de copt, apoi se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii