Paine cu Mac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Paine cu Mac

Ingrediente

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g) ;
  • 250 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • Seminte de mac

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se asaza in tava, pe foaie de copt, apoi se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici