Intr-un castron mare, cernem faina, facem o groapa in mijloc si punem drojdia pe care am dizolavato cu zahar si 3 linguri de apa calda. Mixam cu mana, drojdia cu un pic de faina si o lasam sa creasca.
Prajim carnaciorii si ii taiem feliute subtiri.
Facem mixul de ierburi si seminte. Intr-un mojar mizam usturoiul cu sare, maslinele maruntite, chimenul, cimbrul, susanul si legam totul cu 8 linguri de ulei, adaugate treptat.
Adaugam la faina cu drojdie, apa calda cat cuprinde si mixul de ierburi si seminte si framantam bine pana simtim in mana ca aluatul creste.
Impartim aluatul in doua. o parte pentru cornuri si cealalta pentru paine.
Intr-o tava facem un pat de ulei. In tindem aluatul cu mana dandui forma tavii.
Presaram aluatul cu susan, chimen, sare si asezam pe el feliutele de carnati. Presam cu degetele, pentru a intra bine in aluat, uleiul, sarea, semintele si feliutele de carnati. Ungem aluatul cu galbenusul de ou.
Aprindem cuptorul si bagam painea, pentru aproximativ o ora (depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
* din aceste ingrediente ne ies o tava de paine, cat si o tava de cornuri
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii