Paine cu Ierburi si Seminte A la Grasu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 600 ml apa calduta
  • - 1000 de grame de faina
  • - 8 linguri de supa pline cu ulei de masline
  • - 2 linguri cu zahar
  • - 2 lingurite de sare (pentru aluat)
  • - 50 gr drojdie proaspata
  • - 2 carnaciori
  • - 8 catei de usturoi
  • - 15-20 masline
  • - chimen, cimbru, susan
  • mai trebuie:
  • - ulei de masline pentru tava (destul de multicel, cam 150 ml)
  • - sare pentru presarat
  • - 2 galbenusuri pentru uns deasupra
  • In reteta originala nu se folosesc carnaciori, masline si nu se unge painea cu ou

Mod de preparare

Intr-un castron mare, cernem faina, facem o groapa in mijloc si punem drojdia pe care am dizolavato cu zahar si 3 linguri de apa calda. Mixam cu mana, drojdia cu un pic de faina si o lasam sa creasca.
Prajim carnaciorii si ii taiem feliute subtiri.

Facem mixul de ierburi si seminte. Intr-un mojar mizam usturoiul cu sare, maslinele maruntite, chimenul, cimbrul, susanul si legam totul cu 8 linguri de ulei, adaugate treptat.

Adaugam la faina cu drojdie, apa calda cat cuprinde si mixul de ierburi si seminte si framantam bine pana simtim in mana ca aluatul creste.
Impartim aluatul in doua. o parte pentru cornuri si cealalta pentru paine.

Intr-o tava facem un pat de ulei. In tindem aluatul cu mana dandui forma tavii.
Presaram aluatul cu susan, chimen, sare si asezam pe el feliutele de carnati. Presam cu degetele, pentru a intra bine in aluat, uleiul, sarea, semintele si feliutele de carnati. Ungem aluatul cu galbenusul de ou.

Aprindem cuptorul si bagam painea, pentru aproximativ o ora (depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
* din aceste ingrediente ne ies o tava de paine, cat si o tava de cornuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti