Paine cu Crema de Branza

Complexitate
redusa
Paine cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -450 g crema de branza cu verdeata (gen branza topita)
  • -200 g branza de vaci
  • Aluat:
  • -150 ml ulei
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 ml apa calduta
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingurita sare
  • -700 g faina
  • -1 pachet drojdie uscata (7 g)/21 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -galbenus amestecat cu putin lapte, pentru uns
  • -seminte de susan / mac / chimen etc (optional)

Mod de preparare

Umplutura:
Omogenizati bine ingredientele. Dati deoparte.

Aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa, caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.
* Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente).
Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti uniform cu 1/3 din umplutura.
Rulati sub forma de sul pe latura lunga, apoi rasuciti sulul de cateva ori.

Transferati primul sul in tava tapetata cu hartie de copt si dati-i forma de melc, incepand cu centrul tavii. Puneti in continuare, urmatoarele bucati, avand grija ca intre suluri sa nu ramana spatiu gol.

Lasati la dospit cca 30 min, in loc cald.

Ungeti cu galbenus usor batut cu putin lapte cald si presarati cu semintele preferate (optional).
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 25 min, la 190- 200 grade sau pana ce painea este coapta si frumos rumenita.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Functie de crema de branza folosita, obtineti o paine delicioasa cu gust de branza care poate sa aiba forma compacta (normala) de paine (branza s-a absorbit in aluat) sau o paine cu straturi diferentiate, ca la saleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti