Paine cu Crema de Branza

Complexitate
redusa
Paine cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -450 g crema de branza cu verdeata (gen branza topita)
  • -200 g branza de vaci
  • Aluat:
  • -150 ml ulei
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 ml apa calduta
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingurita sare
  • -700 g faina
  • -1 pachet drojdie uscata (7 g)/21 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -galbenus amestecat cu putin lapte, pentru uns
  • -seminte de susan / mac / chimen etc (optional)

Mod de preparare

Umplutura:
Omogenizati bine ingredientele. Dati deoparte.

Aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa, caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.
* Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente).
Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti uniform cu 1/3 din umplutura.
Rulati sub forma de sul pe latura lunga, apoi rasuciti sulul de cateva ori.

Transferati primul sul in tava tapetata cu hartie de copt si dati-i forma de melc, incepand cu centrul tavii. Puneti in continuare, urmatoarele bucati, avand grija ca intre suluri sa nu ramana spatiu gol.

Lasati la dospit cca 30 min, in loc cald.

Ungeti cu galbenus usor batut cu putin lapte cald si presarati cu semintele preferate (optional).
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 25 min, la 190- 200 grade sau pana ce painea este coapta si frumos rumenita.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Functie de crema de branza folosita, obtineti o paine delicioasa cu gust de branza care poate sa aiba forma compacta (normala) de paine (branza s-a absorbit in aluat) sau o paine cu straturi diferentiate, ca la saleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura