Umplutura:
Omogenizati bine ingredientele. Dati deoparte.
Aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa, caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.
* Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente).
Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti uniform cu 1/3 din umplutura.
Rulati sub forma de sul pe latura lunga, apoi rasuciti sulul de cateva ori.
Transferati primul sul in tava tapetata cu hartie de copt si dati-i forma de melc, incepand cu centrul tavii. Puneti in continuare, urmatoarele bucati, avand grija ca intre suluri sa nu ramana spatiu gol.
Lasati la dospit cca 30 min, in loc cald.
Ungeti cu galbenus usor batut cu putin lapte cald si presarati cu semintele preferate (optional).
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 25 min, la 190- 200 grade sau pana ce painea este coapta si frumos rumenita.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Functie de crema de branza folosita, obtineti o paine delicioasa cu gust de branza care poate sa aiba forma compacta (normala) de paine (branza s-a absorbit in aluat) sau o paine cu straturi diferentiate, ca la saleuri.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii