Paine cu cartofi, ou si carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu cartofi, ou si carnati

Ingrediente

  • - 500 gr faina (000)
  • - apa
  • - 300 gr cartofi
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 20 gr drojdie de bere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 3 linguri lapte praf
  • - 4 carnaciori subtiri (in mat)
  • - 2 oua fierte (tare)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca.

Desfaceti drojdia intr-o cescuta cu apa in care ati dizolvat zaharul. Puneti 1 lingura de faina si omogenizati. Lasati sa creasca intr-un loc caldut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare.

Amestecati faina cu sarea si laptele praf. Adaugati drojdia crescuta si omogenizati. Puneti cartofii rasi. Turnati cate putina apa si framantati pana cand obtineti un aluat legat care nu se mai tine de mana. Framanatati-l 10-15 minute si apoi lasati-l sa creasca aprox. 1 ora.

Intindeti din acest aluat, o foaie care sa aiba lungimea tavii de copt. Asezati pe foaie jumatati de ou si carnaciori, apoi rulati foaia. Asezati-o intr-o tava de cozonac, imbracata cu hartie de copt. Lasati sa mai creasca si in tava 30 de minute.

Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit aprox. 1 ora.


Incercati daca aluatul este copt, cu ajutorul unui betisor lung si subtire ( o figaruie). Cand betisorul iese curat din paine inseamna ca aluatul s-a copt.

Scoateti painea din tava si cat timp este fierbinte, stergeti-o cu palmele udate cu apa rece, apoi infasurati-o repede intr-un servet de bumbac si lasati-o asa pana cand se raceste.

Dupa racire, pastrati painea infasurata in servetul de bumbac si intr-o punga de plastic. Asa va ramane proaspata cateva zile.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!