Paine cu cartofi, ou si carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu cartofi, ou si carnati

Ingrediente

  • - 500 gr faina (000)
  • - apa
  • - 300 gr cartofi
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 20 gr drojdie de bere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 3 linguri lapte praf
  • - 4 carnaciori subtiri (in mat)
  • - 2 oua fierte (tare)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca.

Desfaceti drojdia intr-o cescuta cu apa in care ati dizolvat zaharul. Puneti 1 lingura de faina si omogenizati. Lasati sa creasca intr-un loc caldut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare.

Amestecati faina cu sarea si laptele praf. Adaugati drojdia crescuta si omogenizati. Puneti cartofii rasi. Turnati cate putina apa si framantati pana cand obtineti un aluat legat care nu se mai tine de mana. Framanatati-l 10-15 minute si apoi lasati-l sa creasca aprox. 1 ora.

Intindeti din acest aluat, o foaie care sa aiba lungimea tavii de copt. Asezati pe foaie jumatati de ou si carnaciori, apoi rulati foaia. Asezati-o intr-o tava de cozonac, imbracata cu hartie de copt. Lasati sa mai creasca si in tava 30 de minute.

Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit aprox. 1 ora.


Incercati daca aluatul este copt, cu ajutorul unui betisor lung si subtire ( o figaruie). Cand betisorul iese curat din paine inseamna ca aluatul s-a copt.

Scoateti painea din tava si cat timp este fierbinte, stergeti-o cu palmele udate cu apa rece, apoi infasurati-o repede intr-un servet de bumbac si lasati-o asa pana cand se raceste.

Dupa racire, pastrati painea infasurata in servetul de bumbac si intr-o punga de plastic. Asa va ramane proaspata cateva zile.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca