Paine cu cartofi, ou si carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu cartofi, ou si carnati

Ingrediente

  • - 500 gr faina (000)
  • - apa
  • - 300 gr cartofi
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 20 gr drojdie de bere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 3 linguri lapte praf
  • - 4 carnaciori subtiri (in mat)
  • - 2 oua fierte (tare)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca.

Desfaceti drojdia intr-o cescuta cu apa in care ati dizolvat zaharul. Puneti 1 lingura de faina si omogenizati. Lasati sa creasca intr-un loc caldut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare.

Amestecati faina cu sarea si laptele praf. Adaugati drojdia crescuta si omogenizati. Puneti cartofii rasi. Turnati cate putina apa si framantati pana cand obtineti un aluat legat care nu se mai tine de mana. Framanatati-l 10-15 minute si apoi lasati-l sa creasca aprox. 1 ora.

Intindeti din acest aluat, o foaie care sa aiba lungimea tavii de copt. Asezati pe foaie jumatati de ou si carnaciori, apoi rulati foaia. Asezati-o intr-o tava de cozonac, imbracata cu hartie de copt. Lasati sa mai creasca si in tava 30 de minute.

Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit aprox. 1 ora.


Incercati daca aluatul este copt, cu ajutorul unui betisor lung si subtire ( o figaruie). Cand betisorul iese curat din paine inseamna ca aluatul s-a copt.

Scoateti painea din tava si cat timp este fierbinte, stergeti-o cu palmele udate cu apa rece, apoi infasurati-o repede intr-un servet de bumbac si lasati-o asa pana cand se raceste.

Dupa racire, pastrati painea infasurata in servetul de bumbac si intr-o punga de plastic. Asa va ramane proaspata cateva zile.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.