Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca.
Desfaceti drojdia intr-o cescuta cu apa in care ati dizolvat zaharul. Puneti 1 lingura de faina si omogenizati. Lasati sa creasca intr-un loc caldut.
Intre timp, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare.
Amestecati faina cu sarea si laptele praf. Adaugati drojdia crescuta si omogenizati. Puneti cartofii rasi. Turnati cate putina apa si framantati pana cand obtineti un aluat legat care nu se mai tine de mana. Framanatati-l 10-15 minute si apoi lasati-l sa creasca aprox. 1 ora.
Intindeti din acest aluat, o foaie care sa aiba lungimea tavii de copt. Asezati pe foaie jumatati de ou si carnaciori, apoi rulati foaia. Asezati-o intr-o tava de cozonac, imbracata cu hartie de copt. Lasati sa mai creasca si in tava 30 de minute.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit aprox. 1 ora.
Incercati daca aluatul este copt, cu ajutorul unui betisor lung si subtire ( o figaruie). Cand betisorul iese curat din paine inseamna ca aluatul s-a copt.
Scoateti painea din tava si cat timp este fierbinte, stergeti-o cu palmele udate cu apa rece, apoi infasurati-o repede intr-un servet de bumbac si lasati-o asa pana cand se raceste.
Dupa racire, pastrati painea infasurata in servetul de bumbac si intr-o punga de plastic. Asa va ramane proaspata cateva zile.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii