Paine cu cartofi, ou si carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu cartofi, ou si carnati

Ingrediente

  • - 500 gr faina (000)
  • - apa
  • - 300 gr cartofi
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 20 gr drojdie de bere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 3 linguri lapte praf
  • - 4 carnaciori subtiri (in mat)
  • - 2 oua fierte (tare)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja si lasati-i sa se raceasca.

Desfaceti drojdia intr-o cescuta cu apa in care ati dizolvat zaharul. Puneti 1 lingura de faina si omogenizati. Lasati sa creasca intr-un loc caldut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare.

Amestecati faina cu sarea si laptele praf. Adaugati drojdia crescuta si omogenizati. Puneti cartofii rasi. Turnati cate putina apa si framantati pana cand obtineti un aluat legat care nu se mai tine de mana. Framanatati-l 10-15 minute si apoi lasati-l sa creasca aprox. 1 ora.

Intindeti din acest aluat, o foaie care sa aiba lungimea tavii de copt. Asezati pe foaie jumatati de ou si carnaciori, apoi rulati foaia. Asezati-o intr-o tava de cozonac, imbracata cu hartie de copt. Lasati sa mai creasca si in tava 30 de minute.

Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit aprox. 1 ora.


Incercati daca aluatul este copt, cu ajutorul unui betisor lung si subtire ( o figaruie). Cand betisorul iese curat din paine inseamna ca aluatul s-a copt.

Scoateti painea din tava si cat timp este fierbinte, stergeti-o cu palmele udate cu apa rece, apoi infasurati-o repede intr-un servet de bumbac si lasati-o asa pana cand se raceste.

Dupa racire, pastrati painea infasurata in servetul de bumbac si intr-o punga de plastic. Asa va ramane proaspata cateva zile.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia