- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina proaspat cernuta, sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat.
- Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat (putin mai ”aspra”) si intreaga faina a fost incorporata in amestec.
- Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa ”sa se odihneasca” timp de 1 ora.
- Se unge o tava pentru paine cu ulei (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm).
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru ca acesta sa poata fi modelat dupa forma dorita).
- Se aseaza aluatul in tava pregatita.
- Se acopera aluatul si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald.
- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza dupa preferinta.
- Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 de minute.
- Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Reteta pentru aceasta paine am gasit-o in cartea lui Paul Hollywood - ”100 Great Breads” - ”White Pan Bread”.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii