Se porneste cuptorul la foc mare (400 f/200 c).
Tava de muffins se unge cu ulei (se pot folosi chese) si se pune deoparte. Ingredientele se cantaresc, dupa care faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul se amesteca intre ele bine de tot. Faina in total trebuie sa fie 280 gr.
Oul se bate usor, se amesteca cu iaurtul grecesc (eu asta am folosit pentru a avea o varianta ceva mai usoara) dupa care se adauga laptele batut si uleiul sau untul topit.
Se face o gropita in mijlocul amestecului de faini si se toarna oul acolo. Cu o furculita se omogenizeaza. Aluatul obtinut va avea un aspect mai dur, cu cocoloase micute prin el. Se adauga apoi afinele si se omogenizeaza.
Se umplu formele de muffin pe 3/4 ca sa va iasa 12 bucati sau se umplu ceva mai mult si vor iesi doar 10 bucati.
Se dau la cuptor si se coc circa 15 minute.
Se servesc caldute cu unt si gem de afine sau de mure.
Se pot congela in portii individuale si la folosire doar se incalzesc pentru 20-30 de secunde in cuptorul cu microunde.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii