Muffins pentru Micul Dejun

Complexitate
redusa
Muffins pentru Micul Dejun

Ingrediente

  • 1 si 1/2 cupa de faina integrala
  • 1/2 cup de faina alba
  • 3 linguri pline cu zahar brun sau alb
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 oua batute
  • 3/4 cupa ricota cheese (smantana sau iaurt grecesc- aprox, 4 linguri cu varf)
  • 3/4 cup lapte batut (180-185 ml)
  • 2 linguri de unt topit sau ulei
  • 3/4-1 cup de afine proaspete/congelate sau 1/2 cup de afine uscate

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la foc mare (400 f/200 c).

Tava de muffins se unge cu ulei (se pot folosi chese) si se pune deoparte. Ingredientele se cantaresc, dupa care faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul se amesteca intre ele bine de tot. Faina in total trebuie sa fie 280 gr.

Oul se bate usor, se amesteca cu iaurtul grecesc (eu asta am folosit pentru a avea o varianta ceva mai usoara) dupa care se adauga laptele batut si uleiul sau untul topit.

Se face o gropita in mijlocul amestecului de faini si se toarna oul acolo. Cu o furculita se omogenizeaza. Aluatul obtinut va avea un aspect mai dur, cu cocoloase micute prin el. Se adauga apoi afinele si se omogenizeaza.

Se umplu formele de muffin pe 3/4 ca sa va iasa 12 bucati sau se umplu ceva mai mult si vor iesi doar 10 bucati.

Se dau la cuptor si se coc circa 15 minute.
Se servesc caldute cu unt si gem de afine sau de mure.
Se pot congela in portii individuale si la folosire doar se incalzesc pentru 20-30 de secunde in cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)