Muffins cu Branza Feta, Speck sau Salam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu Branza Feta, Speck sau Salam

Ingrediente

  • Pt 12 bucati:
  • 450 gr faina (sau 300 gr faina 00 si 150 gr faina de graham, sau neagra sau orice altceva ai) 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt (eu am pus drojdia instanta) 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml iaurt sau lapte batut
  • cubulete de speck (sau salam, sunca) 150 gr branza feta sau orice altceva
  • optional: busuioc tocat marunt (eu am uitat sa pun)
  • cateva rosii uscate tocate

Mod de preparare

Preparare:
Formele de muffin unse si infainate. Amesteci faina, sarea, praful de copt intr. Un castron. Se adauga ouale, uleiul, iaurtul sau lapte batut in functie de ce ai si se amesteca repede pana se formeaza o coca. Se imparte coca in mod egal in formele de muffins. Se infige in fiecare muffina cateva bucatele de branza si salam (daca ati hotarit sa puneti si rosii uscate se adauga si ele iar busuiocul se amesteca in coca de la inceput).

Se coc la cuptor la 200 de grade 20 de minute sau pina se rumenesc
Eu am facut jumatate de portie, adica numai 6 bucati. Cum nu puteam imparti 3 oua la 2 am pus numai 1 ou si pt restul de cantitate (cit ar fii cintarit jumatate de ou am pus apa minerala adica vreo 30 ml).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate