Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se aduga ouale, drojdia stinsa in lapte dulce caldut ca apa de vara, impreuna cu sarea si zaharul, esenta si untul topit la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare, apoi se aduga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii, se pune peste vas un prosop si se lasa sa creasca pana cand isi tripleaza volumul.
Se rup bucati mici din aluat si se fac vergele pe masa de lucru, doua cate doua si se impletesc in doua, se unesc la capete, se rasucesc apoi in forma de cifra 8 si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu ou batut spuma si se dau la cuptor la foc potrivit pentru circa 20-25 minute. Cand sunt rumeniti, se scot, se ung cu miere de albine si se stropesc din abundenta cu nuca macinata.
Sa aveti pofta, dragilor!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii