Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se aduga ouale, drojdia stinsa in lapte dulce caldut ca apa de vara, impreuna cu sarea si zaharul, esenta si untul topit la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare, apoi se aduga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii, se pune peste vas un prosop si se lasa sa creasca pana cand isi tripleaza volumul.
Se rup bucati mici din aluat si se fac vergele pe masa de lucru, doua cate doua si se impletesc in doua, se unesc la capete, se rasucesc apoi in forma de cifra 8 si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu ou batut spuma si se dau la cuptor la foc potrivit pentru circa 20-25 minute. Cand sunt rumeniti, se scot, se ung cu miere de albine si se stropesc din abundenta cu nuca macinata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNe plac mult biscuitii langa cafea sau pur si simplu pentru o gustare intre mese. Si de multe ori imi e drag sa fac biscuiti...
Fursecuri cu ciocolata si gemMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii