Mucenici-reteta moldoveneasca

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Mucenici-reteta moldoveneasca

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • -3 oua, 2 oua de pus in aluat si 1 pentru uns
  • -100 gr unt
  • -500 ml lapte dulce
  • -1 cub de drojdie
  • -1 praf de sare
  • -4 linguri de zahar
  • -1 esenta de portocale
  • -nuca macinata
  • -5o ml ulei
  • -100 gr miere de albine

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se aduga ouale, drojdia stinsa in lapte dulce caldut ca apa de vara, impreuna cu sarea si zaharul, esenta si untul topit la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare, apoi se aduga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii, se pune peste vas un prosop si se lasa sa creasca pana cand isi tripleaza volumul.
Se rup bucati mici din aluat si se fac vergele pe masa de lucru, doua cate doua si se impletesc in doua, se unesc la capete, se rasucesc apoi in forma de cifra 8 si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu ou batut spuma si se dau la cuptor la foc potrivit pentru circa 20-25 minute. Cand sunt rumeniti, se scot, se ung cu miere de albine si se stropesc din abundenta cu nuca macinata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi
Bucataras.RO

Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi

Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai