Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se aduga ouale, drojdia stinsa in lapte dulce caldut ca apa de vara, impreuna cu sarea si zaharul, esenta si untul topit la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare, apoi se aduga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii, se pune peste vas un prosop si se lasa sa creasca pana cand isi tripleaza volumul.
Se rup bucati mici din aluat si se fac vergele pe masa de lucru, doua cate doua si se impletesc in doua, se unesc la capete, se rasucesc apoi in forma de cifra 8 si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu ou batut spuma si se dau la cuptor la foc potrivit pentru circa 20-25 minute. Cand sunt rumeniti, se scot, se ung cu miere de albine si se stropesc din abundenta cu nuca macinata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.O inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii