Aluatul se face framantand bine toate incredientele, si se lasa putin la odihnit (nu e neaparat sa creasca, pt ca o sa aiba timp in timp ce se prepara).
Ceapa se taie rondele subtiri si se opareste, dupa care se scurce si se caleste cu putin ulei. Cand prinde culoare se pune sare, piper si se adauga carnea. Se mesteca bine ca sa nu se formeze bucati mari (ce poate lasa si cruda, dar cand se pun la cuptor o sa lase zeama). Maslinele se curata de os si se taie bucatele. Se amesteca bine.
Se inting foite mici si subtiri (ca cele de taitei) de marimea unei farfurii, se unge cu ulei si se distribuie compozitia uniform. Se invarte formandu-se un `salam` si se fac melcisori. Se dau cu albus de ou sau ulei de masline si se dau la cuptor.
Sunt foarte bune calde.
Este o reteta traditionala siciliana si se face de Sf. Martin, se pot face si cu spanac si mozarella, cu cartofi si ceapa sau cu conopida.
Sper sa va placa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii