Aluatul se face framantand bine toate incredientele, si se lasa putin la odihnit (nu e neaparat sa creasca, pt ca o sa aiba timp in timp ce se prepara).
Ceapa se taie rondele subtiri si se opareste, dupa care se scurce si se caleste cu putin ulei. Cand prinde culoare se pune sare, piper si se adauga carnea. Se mesteca bine ca sa nu se formeze bucati mari (ce poate lasa si cruda, dar cand se pun la cuptor o sa lase zeama). Maslinele se curata de os si se taie bucatele. Se amesteca bine.
Se inting foite mici si subtiri (ca cele de taitei) de marimea unei farfurii, se unge cu ulei si se distribuie compozitia uniform. Se invarte formandu-se un `salam` si se fac melcisori. Se dau cu albus de ou sau ulei de masline si se dau la cuptor.
Sunt foarte bune calde.
Este o reteta traditionala siciliana si se face de Sf. Martin, se pot face si cu spanac si mozarella, cu cartofi si ceapa sau cu conopida.
Sper sa va placa.
Cred ca a iesit cea mai gustoasa fasole batuta din cate am facut! Gatita sub presiune, toate vitaminele si tot gustul...
Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot ExpressPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii