Aluatul se face framantand bine toate incredientele, si se lasa putin la odihnit (nu e neaparat sa creasca, pt ca o sa aiba timp in timp ce se prepara).
Ceapa se taie rondele subtiri si se opareste, dupa care se scurce si se caleste cu putin ulei. Cand prinde culoare se pune sare, piper si se adauga carnea. Se mesteca bine ca sa nu se formeze bucati mari (ce poate lasa si cruda, dar cand se pun la cuptor o sa lase zeama). Maslinele se curata de os si se taie bucatele. Se amesteca bine.
Se inting foite mici si subtiri (ca cele de taitei) de marimea unei farfurii, se unge cu ulei si se distribuie compozitia uniform. Se invarte formandu-se un `salam` si se fac melcisori. Se dau cu albus de ou sau ulei de masline si se dau la cuptor.
Sunt foarte bune calde.
Este o reteta traditionala siciliana si se face de Sf. Martin, se pot face si cu spanac si mozarella, cu cartofi si ceapa sau cu conopida.
Sper sa va placa.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii