Mini Tarte cu Loboda

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Loboda

Ingrediente

  • 2 foi de placinta (aluatul foietat)
  • 5-6 fire de ceapa verde cu tot cu coditele verzi (mai multe daca sant subtiri)
  • frunze de loboda circa 50
  • 5 fire de marar proaspat
  • 4-5 frunze de leustean, nu mai mult
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • telemea (facultativ)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata de invelisul exterior ceapa verde, frunzele de loboda, mararul si leusteanul se spala. Loboda se ruleaza dupa care se taie fideluta, mararul si leusteanul se toaca. Ceapa de toaca si ea impreuna cu frunzele verzi.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga ceapa tocatasi se dunstuie putin dupa care se adauga loboda fideluta, se dunstuie in continuare, se adauga sare si piper dupa gust, mararul si leusteanul tocate si se indeparteaza de la sursa de caldura. Daca este cazul se adauga ulei ceva mai mult.

Se aduna compozitia intr-o parte de tava, se aseaza tava putin inclinata sa se scurga uleiul din umplutura si dupa ce s-a scurs totul se adauga telemea rasa daca se foloseste, oul batut si se amesteca.

Foietajul se intinde putin, se taie patrate si se aseaza in formele de muffins. Aici eu am folosit tavi de mini muffins pentru ca am vrut sa am aperitive " finger food".

Se umplu cu compozitia de loboda, se ung cu ou batut sau lapte, se introduc in cuptorul incalzit din timp la temperatura mare (400 f-200 c).

Se coc pana devin aurii.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se presara telemea rasa deasupra si se servesc calde sau reci langa o halba de bere: wink:

Optional... loboda este prietena tare buna cu macrisul, deci daca vreti se poate adauga si frunzele placut acrisoare ale macrisului...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
4
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce