Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • 10 foi de placinta (foi de placinta Bella)
  • 6 mere (Golden am folosit eu)
  • 100-150 gr miez de nuca
  • 3 linguri cu zahar tos pentru sirop
  • 4 linguri de zahar tos pentru umplutura cu mere
  • stafide (facultativ)
  • scortisoara macinata
  • ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

- se rad merele pe razatoarea mica si se storc, zeama obtinuta (250 ml pentru merele mele) se amesteca intr-un ibric cu 3 linguri de zahar si se pune la fiert la foc mic (atentie ca face spuma si da pe afara din ibric) pina scade la jumatate si se formeaza un sirop

- se amesteca merele rase si scurse cu cele 4 linguri de zahar tos, scortisoara, miezul de nuci batut in piulita sau date prin masina pentru macinat nuci (eu prefer in piulita strabunicii).

- se imparte umplutura de mere in cite foi vrem sa umplem, sa nu fie mai putin de 1 lingura de umplutura insa pentru fiecare foaie

- se unge prima foaie de placinta cu ulei (folosim pensula de bucatarie), apoi foaia se indoaie in jumatate (taiem cu cutitul unde am indoit sau nu; depinde cum vreti) si punem pe latura mica 1 parte din umplutura, restul foii o ungem cu ulei si apoi rulam: intii indoim laturile lungi spre interior si apoi rulam ca pentru sarmale cind e gata ruloul il asezam in tava cu hirtie de copt si il mai ungem cu ulei ...

- continuam cu restul foilor si umpluturii pina le terminam dupa care introducem tava in cuptorul deja cald la 180-190 °c si coacem pina cind rulourile devin aurii

- scoatem tava din cuptor si ungem rulourile fierbinti cu siropul obtinut din zeama merelor si zahar, ungem de mai multe ori, lasam putin sa intre siropul in foi si iar ungem si daca ati avut aceeasi cantitate de sirop ca si mine atunci putieti chiar dupa ce ati uns cu pensula de 3-4 ori foile chiar sa varsati restul de sirop peste rulori si sa lasati sa se raceasca
Serviti prajitura rece simpla sau pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Reteta Harissa (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce