Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • 10 foi de placinta (foi de placinta Bella)
  • 6 mere (Golden am folosit eu)
  • 100-150 gr miez de nuca
  • 3 linguri cu zahar tos pentru sirop
  • 4 linguri de zahar tos pentru umplutura cu mere
  • stafide (facultativ)
  • scortisoara macinata
  • ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

- se rad merele pe razatoarea mica si se storc, zeama obtinuta (250 ml pentru merele mele) se amesteca intr-un ibric cu 3 linguri de zahar si se pune la fiert la foc mic (atentie ca face spuma si da pe afara din ibric) pina scade la jumatate si se formeaza un sirop

- se amesteca merele rase si scurse cu cele 4 linguri de zahar tos, scortisoara, miezul de nuci batut in piulita sau date prin masina pentru macinat nuci (eu prefer in piulita strabunicii).

- se imparte umplutura de mere in cite foi vrem sa umplem, sa nu fie mai putin de 1 lingura de umplutura insa pentru fiecare foaie

- se unge prima foaie de placinta cu ulei (folosim pensula de bucatarie), apoi foaia se indoaie in jumatate (taiem cu cutitul unde am indoit sau nu; depinde cum vreti) si punem pe latura mica 1 parte din umplutura, restul foii o ungem cu ulei si apoi rulam: intii indoim laturile lungi spre interior si apoi rulam ca pentru sarmale cind e gata ruloul il asezam in tava cu hirtie de copt si il mai ungem cu ulei ...

- continuam cu restul foilor si umpluturii pina le terminam dupa care introducem tava in cuptorul deja cald la 180-190 °c si coacem pina cind rulourile devin aurii

- scoatem tava din cuptor si ungem rulourile fierbinti cu siropul obtinut din zeama merelor si zahar, ungem de mai multe ori, lasam putin sa intre siropul in foi si iar ungem si daca ati avut aceeasi cantitate de sirop ca si mine atunci putieti chiar dupa ce ati uns cu pensula de 3-4 ori foile chiar sa varsati restul de sirop peste rulori si sa lasati sa se raceasca
Serviti prajitura rece simpla sau pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia