Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini Strudel de Mere cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • 10 foi de placinta (foi de placinta Bella)
  • 6 mere (Golden am folosit eu)
  • 100-150 gr miez de nuca
  • 3 linguri cu zahar tos pentru sirop
  • 4 linguri de zahar tos pentru umplutura cu mere
  • stafide (facultativ)
  • scortisoara macinata
  • ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

- se rad merele pe razatoarea mica si se storc, zeama obtinuta (250 ml pentru merele mele) se amesteca intr-un ibric cu 3 linguri de zahar si se pune la fiert la foc mic (atentie ca face spuma si da pe afara din ibric) pina scade la jumatate si se formeaza un sirop

- se amesteca merele rase si scurse cu cele 4 linguri de zahar tos, scortisoara, miezul de nuci batut in piulita sau date prin masina pentru macinat nuci (eu prefer in piulita strabunicii).

- se imparte umplutura de mere in cite foi vrem sa umplem, sa nu fie mai putin de 1 lingura de umplutura insa pentru fiecare foaie

- se unge prima foaie de placinta cu ulei (folosim pensula de bucatarie), apoi foaia se indoaie in jumatate (taiem cu cutitul unde am indoit sau nu; depinde cum vreti) si punem pe latura mica 1 parte din umplutura, restul foii o ungem cu ulei si apoi rulam: intii indoim laturile lungi spre interior si apoi rulam ca pentru sarmale cind e gata ruloul il asezam in tava cu hirtie de copt si il mai ungem cu ulei ...

- continuam cu restul foilor si umpluturii pina le terminam dupa care introducem tava in cuptorul deja cald la 180-190 °c si coacem pina cind rulourile devin aurii

- scoatem tava din cuptor si ungem rulourile fierbinti cu siropul obtinut din zeama merelor si zahar, ungem de mai multe ori, lasam putin sa intre siropul in foi si iar ungem si daca ati avut aceeasi cantitate de sirop ca si mine atunci putieti chiar dupa ce ati uns cu pensula de 3-4 ori foile chiar sa varsati restul de sirop peste rulori si sa lasati sa se raceasca
Serviti prajitura rece simpla sau pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Negresa cu nuci si portocala
4
Dulciuri

Negresa cu nuci si portocala

Negresa cu nuci si portocala
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
5
Dulciuri

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Culinar.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia