- se rad merele pe razatoarea mica si se storc, zeama obtinuta (250 ml pentru merele mele) se amesteca intr-un ibric cu 3 linguri de zahar si se pune la fiert la foc mic (atentie ca face spuma si da pe afara din ibric) pina scade la jumatate si se formeaza un sirop
- se amesteca merele rase si scurse cu cele 4 linguri de zahar tos, scortisoara, miezul de nuci batut in piulita sau date prin masina pentru macinat nuci (eu prefer in piulita strabunicii).
- se imparte umplutura de mere in cite foi vrem sa umplem, sa nu fie mai putin de 1 lingura de umplutura insa pentru fiecare foaie
- se unge prima foaie de placinta cu ulei (folosim pensula de bucatarie), apoi foaia se indoaie in jumatate (taiem cu cutitul unde am indoit sau nu; depinde cum vreti) si punem pe latura mica 1 parte din umplutura, restul foii o ungem cu ulei si apoi rulam: intii indoim laturile lungi spre interior si apoi rulam ca pentru sarmale cind e gata ruloul il asezam in tava cu hirtie de copt si il mai ungem cu ulei ...
- continuam cu restul foilor si umpluturii pina le terminam dupa care introducem tava in cuptorul deja cald la 180-190 °c si coacem pina cind rulourile devin aurii
- scoatem tava din cuptor si ungem rulourile fierbinti cu siropul obtinut din zeama merelor si zahar, ungem de mai multe ori, lasam putin sa intre siropul in foi si iar ungem si daca ati avut aceeasi cantitate de sirop ca si mine atunci putieti chiar dupa ce ati uns cu pensula de 3-4 ori foile chiar sa varsati restul de sirop peste rulori si sa lasati sa se raceasca
Serviti prajitura rece simpla sau pudrata cu zahar pudra.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii