Margarete cu Ou si Bacon

Complexitate
redusa
Margarete cu Ou si Bacon

Ingrediente

  • Pentru 16 buc:
  • Umplutura:
  • -5 oua fierte
  • -maioneza din 2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -16 felii bacon
  • -patrunjel / marar, uscat
  • Aluat:
  • -80 g unt
  • -400 ml apa calduta
  • -80 g zahar
  • -6 g sare
  • -800 g faina
  • -2 oua
  • -14 g drojdie uscata / 42 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus pentru uns
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati ouale zdrobite (cu o furculita) cu maioneza si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit, apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din apa calduta si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, la crescut.
Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in doua si intindeti fiecare intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2 -3 mm.
Impartiti foaia de aluat in 8 bucati (tot de forma dreptunghiulara).
Puneti pe fiecare bucata cate 1 felie de bacon, apoi impachetati-o indoind aluatul pe lungime.
Sigilati bine toate marginile prin presare cu mana sau cu dintii unei furculite si rulati fasia obtinuta, tot pe lungime. Veti obtine un fel de sul.
Uniti capetele si lipiti-le prin presare. Veti obtine un cerc.

Crestati aluatul la o distanta de 2- 3 cm pe circumferinta, cu o foarfeca sau un cutit bine ascutit.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Puneti in mijlocul gol al cercului 1- 2 lingurite de umplutura, deasupra cate 1 lingura de maioneza si presarati cu patrunjel / marar uscat.

Lasati 30- 40 min la crescut, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Ungeti delicat cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Optional, cu 5 min inainte de a fi gata puteti sa presarati deasupra cascaval ras si dati din nou la cuptor, cat sa se topeasca cascavalul.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti cat sunt caldute, dar la fel de bune sunt si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia