Margarete cu Ou si Bacon

Complexitate
redusa
Margarete cu Ou si Bacon

Ingrediente

  • Pentru 16 buc:
  • Umplutura:
  • -5 oua fierte
  • -maioneza din 2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -16 felii bacon
  • -patrunjel / marar, uscat
  • Aluat:
  • -80 g unt
  • -400 ml apa calduta
  • -80 g zahar
  • -6 g sare
  • -800 g faina
  • -2 oua
  • -14 g drojdie uscata / 42 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus pentru uns
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati ouale zdrobite (cu o furculita) cu maioneza si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit, apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din apa calduta si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, la crescut.
Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in doua si intindeti fiecare intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2 -3 mm.
Impartiti foaia de aluat in 8 bucati (tot de forma dreptunghiulara).
Puneti pe fiecare bucata cate 1 felie de bacon, apoi impachetati-o indoind aluatul pe lungime.
Sigilati bine toate marginile prin presare cu mana sau cu dintii unei furculite si rulati fasia obtinuta, tot pe lungime. Veti obtine un fel de sul.
Uniti capetele si lipiti-le prin presare. Veti obtine un cerc.

Crestati aluatul la o distanta de 2- 3 cm pe circumferinta, cu o foarfeca sau un cutit bine ascutit.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Puneti in mijlocul gol al cercului 1- 2 lingurite de umplutura, deasupra cate 1 lingura de maioneza si presarati cu patrunjel / marar uscat.

Lasati 30- 40 min la crescut, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Ungeti delicat cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Optional, cu 5 min inainte de a fi gata puteti sa presarati deasupra cascaval ras si dati din nou la cuptor, cat sa se topeasca cascavalul.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti cat sunt caldute, dar la fel de bune sunt si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.