Intr-un castron mare punem iaurtul si bicarbonatul de sodiu, le amestecam putin si lasam 3 minute pana se ingroasa si se ridica. Se pun ouale intregi, zaharul, vanilia, stafidele (la alegere le puteti pune din timp la inmuiat in apa cu esenta de rom, eu le pun direct, asa uscate). Se amesteca toate.
Adaugam faina de malai si la urma faina alba astfel incat sa rezulte un amestec fluid dar totusi gros (depinde de oua cat sunt de mari de acea nu pot spune exact cantitatea de faina alba).
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 ' se coace ~30 min.
La final putem pune zahar praf deasupra insa eu combin ciocolata menaj alba cu cea cu cacao astfel: cat timp e fierbinte prajitura, rup ciocolata in bucati si asez la distanta cate un patratel de ciocolata alba pe un rand, pe urmatorul rand la fel cea cu cacao si tot asa imi intra 5 randuri de ciocolata (mentionez ca tava de la aragaz e mare 30/40).
Las ciocolata sa se topeasca singura, apoi cu o lingura o intind usor sa acopere bine fiecare rand si la final cu o furculita ma joc amestecand cele doua culori.
Cand s-a racit avem o glazura deosebita. Copiiii si nu numai, vor fi incantati cu siguranta.
In gluma ii zic prajitura saracului, insa este o reteta care ne aminteste de copilarie.!
Succes!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii