Malai Dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr iaurt gras
  • 1 lingura bicarbonat
  • 4 oua
  • 1cana zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 cani faina de malai
  • stafide
  • esenta rom
  • faina alba
  • zahar praf sau o ciocolata menaj

Mod de preparare

Intr-un castron mare punem iaurtul si bicarbonatul de sodiu, le amestecam putin si lasam 3 minute pana se ingroasa si se ridica. Se pun ouale intregi, zaharul, vanilia, stafidele (la alegere le puteti pune din timp la inmuiat in apa cu esenta de rom, eu le pun direct, asa uscate). Se amesteca toate.

Adaugam faina de malai si la urma faina alba astfel incat sa rezulte un amestec fluid dar totusi gros (depinde de oua cat sunt de mari de acea nu pot spune exact cantitatea de faina alba).
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 ' se coace ~30 min.

La final putem pune zahar praf deasupra insa eu combin ciocolata menaj alba cu cea cu cacao astfel: cat timp e fierbinte prajitura, rup ciocolata in bucati si asez la distanta cate un patratel de ciocolata alba pe un rand, pe urmatorul rand la fel cea cu cacao si tot asa imi intra 5 randuri de ciocolata (mentionez ca tava de la aragaz e mare 30/40).

Las ciocolata sa se topeasca singura, apoi cu o lingura o intind usor sa acopere bine fiecare rand si la final cu o furculita ma joc amestecand cele doua culori.

Cand s-a racit avem o glazura deosebita. Copiiii si nu numai, vor fi incantati cu siguranta.
In gluma ii zic prajitura saracului, insa este o reteta care ne aminteste de copilarie.!
Succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa