Într-un castronaş se fărimiţează drojdia, se adaugă mierea, sarea şi o parte din apă, se amestecă totul foarte bine până se omogenizează.
Cele două căni de făină cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de drojdie. Treptat făina este încorporată şi se adaugă încet încet şi restul de apă, se frământă bine şi se adaugă şi uleiul frământându-se în continuare timp de cinci minute. Se acoperă vasul cu folie şi prosop şi se lasă la dospit pentru cel puţin 30 de minute. După ce aluatul aproape că şi-a dublat volumul cu ajutorul pumnului se scoate aerul din ea.
Coca se împarte în două sau mai multe bucăţi, se dă o forma rotundă şi se crestează cu cuţitul modelul dorit şi se pune în tava în care în prealabil se pune fie hârtie de copt, şi se mai lasă coca încă 10-15 minute la dospit. Se dă la cuptor şi se tine până se formează o crustă.
Într-un castronaş se bate un gălbenuş de ou cu o linguriţă de ulei, cu acest amestec se unge coca, astfel lipia va devenii aurie.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii