Într-un castronaş se fărimiţează drojdia, se adaugă mierea, sarea şi o parte din apă, se amestecă totul foarte bine până se omogenizează.
Cele două căni de făină cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de drojdie. Treptat făina este încorporată şi se adaugă încet încet şi restul de apă, se frământă bine şi se adaugă şi uleiul frământându-se în continuare timp de cinci minute. Se acoperă vasul cu folie şi prosop şi se lasă la dospit pentru cel puţin 30 de minute. După ce aluatul aproape că şi-a dublat volumul cu ajutorul pumnului se scoate aerul din ea.
Coca se împarte în două sau mai multe bucăţi, se dă o forma rotundă şi se crestează cu cuţitul modelul dorit şi se pune în tava în care în prealabil se pune fie hârtie de copt, şi se mai lasă coca încă 10-15 minute la dospit. Se dă la cuptor şi se tine până se formează o crustă.
Într-un castronaş se bate un gălbenuş de ou cu o linguriţă de ulei, cu acest amestec se unge coca, astfel lipia va devenii aurie.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii