Langosi

Complexitate
redusa
Langosi

Ingrediente

  • 250 ml apa la temperatura camerei (depinde de faina)
  • 500 gr faina alba
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • citeva linguri de ulei folosite la framintat
  • ulei pentru prajit
  • Pentru condimentare:
  • varianta sarata:
  • brinza feta (in loc de telemea)
  • iaurt grecesc (in loc de smintina)
  • varianta dulce:
  • zahar

Mod de preparare

Facem un aluat cu toate ingredientele de mai sus mai putin uleiul, framintam aluatul cu miinile unse cu ulei si lasam la dospit pina cind se dubleaza ca volum (depinde de temperatura camerei puteti sa il lasati mai mult sau mai putin).

Impartim aluatul in bucati cit o mingie de biliard, o intindem si o mai lasam putin la dospit pina cind le-am pregatit pe toate. Punem uleiul la incalzit si cind este fierbinte prajim langosii, mai intii pe o parte apoi si pe cealalta ... Ii scoatem pe hirtie care absoarbe grasimea in exces.

Ii condimentam dupa cum ne place sarat sau dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala