Korvapuusti

Complexitate
redusa
Korvapuusti

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -85 g zahar
  • -150- 200 ml lapte cald
  • -1 ou
  • -1 lingurita cu varf, cardamon
  • -100 g unt moale
  • -1 varf cutit sare
  • -coaja rasa de lamaie si / sau zahar vanilat, optional
  • Umplutura traditionala:
  • -100 g unt moale
  • -150 g zahar pudra
  • -1- 2 lingurite scortisoara pudra
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita sau alune
  • migdale (macinate sau feliate), optional
  • -zahar brun
  • Altele:
  • -1 galbenus
  • usor batut cu putin lapte caldut

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in putin lapte caldut si lasati la crescut 15- 20 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, restul ingredientelor si framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana.

Lasati la crescut, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua si intindeti foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime.

Ungeti uniform cu umplutura (frecati untul spuma cu zahar si scortisoara) si rulati lejer in forma de sul.
Taiati cu un cutit bine ascutit in bucatele potrivite de forma trapezoidala si asezati-le cu baza mare in jos.

Apasati mijlocul fiecareia, cu coada rotunda a unei linguri de lemn sau cu un bat pentru frigarui, astfel incat marginile aluatului din partea superioara sa se apropie.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, distantate si lasati la crescut, in loc cald, inca 30- 40 min.
Ungeti cu galbenus si presarati cu nuca (alune, migdale) macinate sau feliate, optional si / sau zahar brun.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 12- 15 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racorit pe un gratar.
Serviti cat sunt caldute, dar sunt minunate si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici