Korvapuusti

Complexitate
redusa
Korvapuusti

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -85 g zahar
  • -150- 200 ml lapte cald
  • -1 ou
  • -1 lingurita cu varf, cardamon
  • -100 g unt moale
  • -1 varf cutit sare
  • -coaja rasa de lamaie si / sau zahar vanilat, optional
  • Umplutura traditionala:
  • -100 g unt moale
  • -150 g zahar pudra
  • -1- 2 lingurite scortisoara pudra
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita sau alune
  • migdale (macinate sau feliate), optional
  • -zahar brun
  • Altele:
  • -1 galbenus
  • usor batut cu putin lapte caldut

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in putin lapte caldut si lasati la crescut 15- 20 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, restul ingredientelor si framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana.

Lasati la crescut, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua si intindeti foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime.

Ungeti uniform cu umplutura (frecati untul spuma cu zahar si scortisoara) si rulati lejer in forma de sul.
Taiati cu un cutit bine ascutit in bucatele potrivite de forma trapezoidala si asezati-le cu baza mare in jos.

Apasati mijlocul fiecareia, cu coada rotunda a unei linguri de lemn sau cu un bat pentru frigarui, astfel incat marginile aluatului din partea superioara sa se apropie.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, distantate si lasati la crescut, in loc cald, inca 30- 40 min.
Ungeti cu galbenus si presarati cu nuca (alune, migdale) macinate sau feliate, optional si / sau zahar brun.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 12- 15 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racorit pe un gratar.
Serviti cat sunt caldute, dar sunt minunate si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura