Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute.
Amestecam faina cu sarea si o cernem de doua ori intr-un vas mai inalt. Facem o gropita la mijloc unde punem maiaua si restul de lapte. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina si aluatul devine omogen.
Adaugam apoi untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Ungem cu putin ulei fundul vasului in care am framantat si punem aluatul. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru.
Rasturnam aluatul si il impartim in bucatele cat mai egale (un pic mai mari decat un ou). Modelam un sul lung de aproximativ 35-40 cm. Indoim sulul de aluat la mijloc, apoi rasucim capetele intre ele.
Bucla formata se aduce catre partea opusa, asezand-o deasupra punctului de rasucire a celor doua capete. Introducem pe rand cele doua capete libere prin bucla de la mijloc dedesupt. Punem intr-o tava hartie de copt si asezam japonezele.
Mai lasam la crescut circa 30 de minute. Amestecam galbenusul cu laptele si ungem deasupra. Presaram susan, mac sau ce doreste fiecare. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii