Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute.
Amestecam faina cu sarea si o cernem de doua ori intr-un vas mai inalt. Facem o gropita la mijloc unde punem maiaua si restul de lapte. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina si aluatul devine omogen.
Adaugam apoi untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Ungem cu putin ulei fundul vasului in care am framantat si punem aluatul. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru.
Rasturnam aluatul si il impartim in bucatele cat mai egale (un pic mai mari decat un ou). Modelam un sul lung de aproximativ 35-40 cm. Indoim sulul de aluat la mijloc, apoi rasucim capetele intre ele.
Bucla formata se aduce catre partea opusa, asezand-o deasupra punctului de rasucire a celor doua capete. Introducem pe rand cele doua capete libere prin bucla de la mijloc dedesupt. Punem intr-o tava hartie de copt si asezam japonezele.
Mai lasam la crescut circa 30 de minute. Amestecam galbenusul cu laptele si ungem deasupra. Presaram susan, mac sau ce doreste fiecare. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii