Japoneze

Complexitate
redusa
Japoneze

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • Finisare:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
  • susan

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute.

Amestecam faina cu sarea si o cernem de doua ori intr-un vas mai inalt. Facem o gropita la mijloc unde punem maiaua si restul de lapte. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina si aluatul devine omogen.

Adaugam apoi untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Ungem cu putin ulei fundul vasului in care am framantat si punem aluatul. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru.

Rasturnam aluatul si il impartim in bucatele cat mai egale (un pic mai mari decat un ou). Modelam un sul lung de aproximativ 35-40 cm. Indoim sulul de aluat la mijloc, apoi rasucim capetele intre ele.

Bucla formata se aduce catre partea opusa, asezand-o deasupra punctului de rasucire a celor doua capete. Introducem pe rand cele doua capete libere prin bucla de la mijloc dedesupt. Punem intr-o tava hartie de copt si asezam japonezele.

Mai lasam la crescut circa 30 de minute. Amestecam galbenusul cu laptele si ungem deasupra. Presaram susan, mac sau ce doreste fiecare. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia