Impletituri pufoase cu lapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Impletituri pufoase cu lapte

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 25 gr dorjdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • susan
  • 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare.
Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia.
Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin.
Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.
Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati.
Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava.
Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile.
Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins.
Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor.
Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem.
Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola