Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare.
Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia.
Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin.
Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.
Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati.
Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava.
Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile.
Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins.
Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor.
Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem.
Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii