Impletituri pufoase cu lapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Impletituri pufoase cu lapte

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 25 gr dorjdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • susan
  • 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare.
Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia.
Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin.
Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.
Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati.
Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava.
Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile.
Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins.
Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor.
Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem.
Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa