Gogosi cu Iaurt sau Lapte Batut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu Iaurt sau Lapte Batut

Ingrediente

  • 200 gr iaurt sau lapte batut (cintarit exact, asa scrie in carte si deci am cintarit in grame cu cintarul nu in ml cu paharul gradat)
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • un virf de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • zahar praf vaniliat pentru pudrat

Mod de preparare

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul, sare si coaja de lamiie rasa, se adauga fina deja amestecata cu praful de copt si se bat cu lingura pina se incorporeaza foarte bine. Se pune pe foc (dar nu direct pe flacara) o cratita de 1 l cu 1/2 l de ulei ca sa se infierbinte

Gogosile trebuie coapte rapid caci altfel praful de copt reactioneaza cu iaurtul. Aluatul se umfla si creste inainte ca sa ajunga in uleiul fierbinteceea ce nu trebuie sa se intimple, aluatul trebuie sa creasca in timp ce il puneti la prajit.

Se pune o bucatica de aluat cit un bob de porumb in ulei ca sa facem proba daca este destul de incins si daca acesta se ridica imediat la suprafata este perfect. Se ia cite o lingurita de aluat numai din marginea acestuia fara sa il mai amestcam si punem aluatul in uleiul fierbinte.

Se pun atitea cite incap, nu le inghesuiti (nota mea: mai intii pentru ca nu au loc sa se prajeasca bine si mai apoi pentru ca aluatul raceste /scade temperatura uleiului chiar si cu putine grade dar se simte si gogosile in loc sa se prajeasca rapid vor sta mai mult timp in ulei si vor absorbi ulei in exces).

Se coc cite 2-3 minute pe fiecare parte pina cind se rumenesc (unele se intorceau singure cind erau rumenite pe o parte). Se scot din ulei si se pun la scurs pe hirtie care absoarbe grasimea in exces iar cind sunt gata se pudreaza cu zahar praf vaniliat.
Rezulta cca 24 gogosi din acest aluat (depinde de marime dar nu le faceti mai mari ca nu se vor coace in mijloc), cred ca mie mi-au iesit cca 30 deci mai mici dar mai bine ca a fost coapte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici