1. Pentru a face aluatul, se amesteca ingredientele uscate (faina, drojdie, sare) si se dau deoparte.
Se bat cele 3 oua cu zaharul. Cand acesta s-a topit, se adauga smantana si iaurtul. Se combina compozitia lichida cu faina si se framanta pana se obtine un aluat destul de moale, dar care nu se lipeste de degete.
2. Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom.
3. Se ia cate o bucatica de aluat si se intinde cate o foaie de jumatate de centimetru grosime (eu le-am facut patrate de 10x10 cm. Dimensiunea poate varia in functie de preferinte). Se pune care o lingura plina de branza si se impacheteaza aluatul, lipindu-l la capete.
4. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza zahar fin peste ele. Sunt bune atat calde, cat si reci.
PS: Sunt bombe calorice.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii