Se scot foile pe masa de lucru si se acopera cu un servet umed ca sa nu se usuce. Se unge o tava (23/33cm) cu unt si se pun pe rind 5 foi de phillo, unse cu unt topit intre ele. Separat, intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele (oua, ricotta, mascarpone, feta, lapte, apa minerala, sare).
Se pun deoparte 5 foi de phillo, iar restul 10 foi, pe rind, se baga in compozitia lichida si se "mototolesc" usor dupa care se pun in tava, una linga alta. Dupa ce se termina cele 10 foi, se iau pe rind din cele 5 foi puse deopate si se pun deasupra compozitiei lichide, pe rind, unse intre ele cu unt topit.
Deasupra se pot unge cu unt sau ulei (floarea soarelui sau porumb). Se baga tava in cuptorul preincalzit la 375*c-190*c si se lasa 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se taie in patrate mai mari si se serveste.
Pofta Buna!
Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat. Data viitoare am sa modific si am s-o fac cu feta, smintina (acra) si cottage cheese (jocca)!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii