Gibanica - (burek)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gibanica - (burek)

Ingrediente

  • - 1 pachet de foi phillo (20 de foi)
  • - 2 oua
  • - 125 gr ricotta
  • - 125 gr mascarpone
  • - 150 gr feta (maruntita)
  • - 120 ml lapte
  • - 60 ml apa minerala
  • - 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se scot foile pe masa de lucru si se acopera cu un servet umed ca sa nu se usuce. Se unge o tava (23/33cm) cu unt si se pun pe rind 5 foi de phillo, unse cu unt topit intre ele. Separat, intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele (oua, ricotta, mascarpone, feta, lapte, apa minerala, sare).

Se pun deoparte 5 foi de phillo, iar restul 10 foi, pe rind, se baga in compozitia lichida si se "mototolesc" usor dupa care se pun in tava, una linga alta. Dupa ce se termina cele 10 foi, se iau pe rind din cele 5 foi puse deopate si se pun deasupra compozitiei lichide, pe rind, unse intre ele cu unt topit.

Deasupra se pot unge cu unt sau ulei (floarea soarelui sau porumb). Se baga tava in cuptorul preincalzit la 375*c-190*c si se lasa 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se taie in patrate mai mari si se serveste.
Pofta Buna!

Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat. Data viitoare am sa modific si am s-o fac cu feta, smintina (acra) si cottage cheese (jocca)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
5
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos