Se amesteca bine ouale cu zaharul si amoniacul nestins pana se omogenizeaza compozitia,apoi se pune la frigider pentru 8 ore. Dupa trecerea celor 8 ore adaugam uleiul ca la maioneza,coaja de lanaie,vanilie si faina (aluatul trebuie sa fie potrivit de tare ).
Intindem o foaie groasa de 2-3 mm care se taie rondele cu un pahar mic (sau cu forme de braduti,stelute .. ca decor pentru sarbatoarea Craciunului).
Se unge o tava cu ulei si se coc pana se albesc.Dupa ce se racesc , se unesc doua rondele cu gem(se poate face si o crema din unt, cacao si zahar )
Glazura:
7 linguri zahar pudra,2linguri cacao,1 lingura ulei(pentru luciu), apa fierbinte.
Preparare glazura:
se pune la fiert apa cu uleiul zaharul si cacaoa.
Inainte de a se raci (cat este lichida)se toarna glazura peste fursecuri.
Fursecurile se pot decora cu nuca de cocos de diferite culori sau alte decoratiuni.
Aceste fursecuri taiate cu forme diferite pot fi aranjamente pentru mese festive.
Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...
Mucenici moldovenesti (reteta video)Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii