Foietaj cu diferite umpluturi

Complexitate
redusa
Foietaj cu diferite umpluturi

Ingrediente

  • un pachet aluat foietaj(800gr)
  • umplutura de nuca
  • 150gr nuca macinata
  • 50gr ciocolata
  • 25gr unt
  • esenta rom
  • umplututa de gem
  • gem de caise(sau de care doriti) 5 lg
  • 2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)
  • un ou

Mod de preparare


Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.
Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun...eu aici am folosit nuca si gem de caisedar puteti folosi orice doriti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici