Dezghetati aluatul si taiati-l in doua, daca foaia este intr-o singura bucata. Omogenizati bine ingredientele pentru umplutura, adaugand atata smantana pana obtineti un amestec cremos. Inglobati cubuletele de ardei gras rosu.
Puneti umplutura de-a lungul laturii lungi si inveliti cu partea libera, sigiland bine capetele. Asezati rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati oregano. Crestati aluatul pe partea superioara, de grosimea dorita, functie de cat de mari vreti sa aveti pateurile, cu varful unui cutit ascutit,
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Taiati imediat ce ati scos din cuptor pe crestaturile facute anterior.
Serviti cat sunt calde. Sunt la fel de bune si reci.
* eu am folosit: telemea de vaca, branza de vaci proaspata, branza de burduf
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii