In mijlocul fainii facem o adancitura in care vom pune cele 2 oua, 1 lingurita de sare, 100 gr untura si apa calda (nu fierbinte !!!) cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat care sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare. Acest aluat se framanta bine timp de 15 minute dupa care se imparte in 3 bucati. Se lasa la odihnit timp de 15 minute.
Dupa cele 15 minute luam 1 bucata il presam cu palma un pic, il ungem deasupra cu putina untura topita si il asezam apoi pe mijlocul unei fete de masa si incepem sa-l intindem cu mana tragand de aluat din toate partile uniform pana obtinem o foaie subtire, incat sa vedem fata de masa pe care este pusa. Marginile aluatului niciodata nu vom putea sa il intindem la fel de subtire, de aceea marginile le vom taia.
Lasam foaia sa se usuce timp de 15 minute dupa care il vom unge cu untura calda, topita si impaturim foaia in 4. Apoi punem umplutura de branza (mararul il tocam, si il adaugam la branza, punem sare dupa gust si 2 galbenusuri de ou )peste aluatul impaturit si il rulam in asa fel incat sa obtinem o rulada mai groasa.
Rularea foii umplute se face mai usor daca ridicati fata de masa intr-o parte un pic in asa fel incat foaia umpluta se ruleaza singura. La fel procedam si cu celelate 2 bucati de aluat ramase ca si cu cel descris mai sus.
Aceste foi se mai pot umple cu fructe, cu mac, cu nuca dupa voia fiecaruia.
Rulada astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa bine cu untura, se unge si ea deasupra cu untura topita si se da la cuptor la foc mare timp de 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa in cuptor pana devine frumos, aurie pe deasupra.
Dupa ce am scos suciturile din cuptor le acoperim deasupra cu un prosop, apoi peste punem o bucata de folie sau punga de plastic si dinnou un prosop si lasam asa sa raceasca.
Daca umplem suciturile cu fructe, sau cu umplutura dulce, atunci deasupra mai putem presara suciturile cu zahar praf.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii