Foetaj De Casa Cu Branza Si Marar

Complexitate
redusa
Foetaj De Casa Cu Branza Si Marar

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri otet
  • 100 gr untura (150 gr rama)
  • cca 100 gr untura pentru uns foile
  • Umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare dupa gust

Mod de preparare

In mijlocul fainii facem o adancitura in care vom pune cele 2 oua, 1 lingurita de sare, 100 gr untura si apa calda (nu fierbinte !!!) cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat care sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare. Acest aluat se framanta bine timp de 15 minute dupa care se imparte in 3 bucati. Se lasa la odihnit timp de 15 minute.

Dupa cele 15 minute luam 1 bucata il presam cu palma un pic, il ungem deasupra cu putina untura topita si il asezam apoi pe mijlocul unei fete de masa si incepem sa-l intindem cu mana tragand de aluat din toate partile uniform pana obtinem o foaie subtire, incat sa vedem fata de masa pe care este pusa. Marginile aluatului niciodata nu vom putea sa il intindem la fel de subtire, de aceea marginile le vom taia.

Lasam foaia sa se usuce timp de 15 minute dupa care il vom unge cu untura calda, topita si impaturim foaia in 4. Apoi punem umplutura de branza (mararul il tocam, si il adaugam la branza, punem sare dupa gust si 2 galbenusuri de ou )peste aluatul impaturit si il rulam in asa fel incat sa obtinem o rulada mai groasa.

Rularea foii umplute se face mai usor daca ridicati fata de masa intr-o parte un pic in asa fel incat foaia umpluta se ruleaza singura. La fel procedam si cu celelate 2 bucati de aluat ramase ca si cu cel descris mai sus.

Aceste foi se mai pot umple cu fructe, cu mac, cu nuca dupa voia fiecaruia.

Rulada astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa bine cu untura, se unge si ea deasupra cu untura topita si se da la cuptor la foc mare timp de 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa in cuptor pana devine frumos, aurie pe deasupra.

Dupa ce am scos suciturile din cuptor le acoperim deasupra cu un prosop, apoi peste punem o bucata de folie sau punga de plastic si dinnou un prosop si lasam asa sa raceasca.

Daca umplem suciturile cu fructe, sau cu umplutura dulce, atunci deasupra mai putem presara suciturile cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.