Foetaj De Casa Cu Branza Si Marar

Complexitate
redusa
Foetaj De Casa Cu Branza Si Marar

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri otet
  • 100 gr untura (150 gr rama)
  • cca 100 gr untura pentru uns foile
  • Umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare dupa gust

Mod de preparare

In mijlocul fainii facem o adancitura in care vom pune cele 2 oua, 1 lingurita de sare, 100 gr untura si apa calda (nu fierbinte !!!) cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat care sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare. Acest aluat se framanta bine timp de 15 minute dupa care se imparte in 3 bucati. Se lasa la odihnit timp de 15 minute.

Dupa cele 15 minute luam 1 bucata il presam cu palma un pic, il ungem deasupra cu putina untura topita si il asezam apoi pe mijlocul unei fete de masa si incepem sa-l intindem cu mana tragand de aluat din toate partile uniform pana obtinem o foaie subtire, incat sa vedem fata de masa pe care este pusa. Marginile aluatului niciodata nu vom putea sa il intindem la fel de subtire, de aceea marginile le vom taia.

Lasam foaia sa se usuce timp de 15 minute dupa care il vom unge cu untura calda, topita si impaturim foaia in 4. Apoi punem umplutura de branza (mararul il tocam, si il adaugam la branza, punem sare dupa gust si 2 galbenusuri de ou )peste aluatul impaturit si il rulam in asa fel incat sa obtinem o rulada mai groasa.

Rularea foii umplute se face mai usor daca ridicati fata de masa intr-o parte un pic in asa fel incat foaia umpluta se ruleaza singura. La fel procedam si cu celelate 2 bucati de aluat ramase ca si cu cel descris mai sus.

Aceste foi se mai pot umple cu fructe, cu mac, cu nuca dupa voia fiecaruia.

Rulada astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa bine cu untura, se unge si ea deasupra cu untura topita si se da la cuptor la foc mare timp de 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa in cuptor pana devine frumos, aurie pe deasupra.

Dupa ce am scos suciturile din cuptor le acoperim deasupra cu un prosop, apoi peste punem o bucata de folie sau punga de plastic si dinnou un prosop si lasam asa sa raceasca.

Daca umplem suciturile cu fructe, sau cu umplutura dulce, atunci deasupra mai putem presara suciturile cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Bulion aromat cu ardei
Bucataras.RO

Bulion aromat cu ardei

Au fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.

Bulion aromat cu ardei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti