Flan Parisian

Complexitate
redusa
Flan Parisian

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125g de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 90g de unt
  • 40g de apa in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare (ati citit bine g, asa am gasit reteta)
  • Crema:
  • 2 oua (~53-60g unul)
  • 120g de zahar pudra
  • 50g de maizena
  • 1 praf de sare
  • 500ml de lapte
  • 1 pastaie de vanilie + 1zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim aluatul cel putin cu 3 ore inainte. Ideal ar fi de cu seara.

Intr-un vas depunem faina si lingurita de zahar, se amesteca bine. Untul trebuie sa fie maleabil, dar rece. Il taiam in cuburi maruntele si il asezam peste faina, amestecam cu maina si apoi luam cate o cantitate de faina si unt si o frecam intre palme pana cand textura este nisipoasa.

Adaugam cate putina apa si formam un aluat nelipicios, suplu. Se formeaza o bila pe care o vom prelucra pe hartie de copt dand forma vasului in care vom pregati flanul. Asezam aluatul cu tot cu hartie in vas si dam la frigider minimum 2h.

Intr-o craticioara punem laptele si pastaia de vanilie taiata in doua avand grija sa scoatem in prealabil grauntii, adaugam si zaharul vanilat. Dam pe foc supraveghind.

Amestecam bine cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul pudra si maizena, cand totul este lis si albicios, varsam cate putin din lapte. Cand am terminat cantitatea de lapte, dam la o parte pastaia de vanilie si transvazam din vasul cu ouale inapoi in craticioara. o asezam la foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Dam deoparte lasam sa se racoreasca.

Varsam crema rece peste aluat si coacem la cuptorul preincalzit la 200-210 de grade c.
Scoatem din cuptor si racorim pe un grilaj.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie