Flan Parisian

Complexitate
redusa
Flan Parisian

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125g de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 90g de unt
  • 40g de apa in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare (ati citit bine g, asa am gasit reteta)
  • Crema:
  • 2 oua (~53-60g unul)
  • 120g de zahar pudra
  • 50g de maizena
  • 1 praf de sare
  • 500ml de lapte
  • 1 pastaie de vanilie + 1zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim aluatul cel putin cu 3 ore inainte. Ideal ar fi de cu seara.

Intr-un vas depunem faina si lingurita de zahar, se amesteca bine. Untul trebuie sa fie maleabil, dar rece. Il taiam in cuburi maruntele si il asezam peste faina, amestecam cu maina si apoi luam cate o cantitate de faina si unt si o frecam intre palme pana cand textura este nisipoasa.

Adaugam cate putina apa si formam un aluat nelipicios, suplu. Se formeaza o bila pe care o vom prelucra pe hartie de copt dand forma vasului in care vom pregati flanul. Asezam aluatul cu tot cu hartie in vas si dam la frigider minimum 2h.

Intr-o craticioara punem laptele si pastaia de vanilie taiata in doua avand grija sa scoatem in prealabil grauntii, adaugam si zaharul vanilat. Dam pe foc supraveghind.

Amestecam bine cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul pudra si maizena, cand totul este lis si albicios, varsam cate putin din lapte. Cand am terminat cantitatea de lapte, dam la o parte pastaia de vanilie si transvazam din vasul cu ouale inapoi in craticioara. o asezam la foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Dam deoparte lasam sa se racoreasca.

Varsam crema rece peste aluat si coacem la cuptorul preincalzit la 200-210 de grade c.
Scoatem din cuptor si racorim pe un grilaj.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti